Vágólapra másolva!
A hagyományoktól eltérően nem az Australian Openen megszokott kemény borításon, hanem füvön szeretnék megrendezni a tenisz Davis Kupa-döntőt a házigazda ausztrálok. Az ok igen egyszerű: Hewitt és Rafter jobban szeretik a gyepet.

A Rafter és Hewitt vezette ausztrál csapat a novemberi Davis Kupa-döntőre a legszívesebben befüvesítené a Flinders Park stadionját, miután egyikőjük sincs megelégedve az úgynevezett Rebound Ace borítással. Ráadásul a januári Australian Openen (ugyanilyen kemény pályán) Arnaud Clément, valamint Sebastien Grosjean is elődöntőt játszhatott, azaz a franciák nem mozognának idegenül a távoli kontinensen sem.

A füves borítást Melboure északi részéről, Seymourból hozzák, és még a héten ellenőrzi a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF). A pályát mintegy 150 gyeptégla fedi majd le, ez alatt homokos talaj és fém alap lesz. "A technológiát a leggyakrabban krikettpályáknál használják, de Németországban sikeresen vizsgázott a füves tenisztornákon is. Biztosak vagyunk abban, hogy elkészülünk a döntőig" - mondta John Lindsay, a Tennis Australia szóvivője.