Vágólapra másolva!
Ez a középsúly nehézsúlyú címmeccse lesz - érzékeltette a híres-hírhedt promóter, Don King a vasárnapi Trinidad-Hopkins bokszmérkőzés rangját. Nem vitás, hogy a New York elleni terrortámadás miatt elhalasztott mérkőzés egyre inkább lázban tartja az ökölvívás kedvelőit s nem mellékesen magukat a résztvevőket.

Sajtókonferencián nem szokatlan, hogy perlekednek egymással a felek, sőt pofonok is elcsattantak már, de az ritkaságszámba megy, amit Bernard Hopkins követett el ellenfelével szemben: az amerikai felszolgálta Trinidad utolsó vacsoráját, amely rizsből és babból állt.

A jelenlévő Trinidad-rajongók arcára kiült a döbbenet, mert Hopkins elmondta, azért rizst és babot szolgált fel, mert ahány spanyol ismerősét megkérdezte, mit a kedvenc étele, majdnem mindegyik azt válaszolta, hogy a rizs és a bab. De a Puerto Ricó-i szimpatizánsoknak is hozott ennivalót az amerikai. "Van még néhány zsákkal a kocsiban" - mondta.

Felix Trinidad sötét szemüvegben, mozdulatlanul várta meg, míg ellenfele befejezi, majd megjegyezte: "Sok olyan dolgot csináltál, amit sem én, sem egyetlen Puerto Ricó-i nem tesz. Majd a ringben az ökleimmel válaszolok. Szeptember 29-e nagy nap lesz Puerto Rico életében!"

A 40 találkozón veretlen Trinidad s a 39 győzelemmel álló Hopkins a WBC, a WBA és az IBF szervezetek egyesített címéért küzd magyar idő szerint vasárnap hajnalban a New York-i Madison Square Gardenben.

Thury Gábor