Vágólapra másolva!
Kevesebb mint öt héttel súlyos motorbalesete után ismét elkezdte az edzéseket Hermann Maier. A kétszeres olimpiai bajnok osztrák síelő azonban várhatóan nem lesz olyan erőállapotban, hogy rajthoz álljon Salt Lake Cityben.

Hermann Maier megkezdte a súlyzós, illetve a kerékpáros edzéseket az osztrák válogatott edzőtáborában. Az orvosok szerint szó sem lehet arról, hogy év végéig sílécet húzzon a lábára, és az sem valószínű, hogy elindulhat a jövő februári, Salt Lake City-ben rendezendő téli olimpián. "Természetesen Hermann örül, hogy ismét visszatérhetett az edzésekhez, a valódi környezetébe" - mondta Heini Bergmüller, az ausztriai olimpiai tábor vezetője.

Mint ismeretes, Maier súlyos balesetet szenvedett és többek között eltörte a jobb lábát, amikor Radstadt mellett motorkerékpárjával egy autónak ütközött. A csapat orvosa, Artur Trost a német Die Welt című újságnak elmondta, Maier meg is halhatott volna. "A hatalmas vérveszteség miatt Maier életveszélyes állapotban került kórházba, csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg életét" - nyilatkozta Trost.

Maier egyelőre nem tudja, mikor térhet vissza versenypályára. "Ki sem merem mondani, de úgy érzem, hamarosan. De semmit sem fogok kockáztatni!"

Pincési László

Korábban: