Hopkins legyűrte Trinidadot

Kiütéssel nyert Bernard Hopkins a WBA, az IBF és a WBC középsúlyú vb-címegyesítő mérkőzésén. Az áldozat az a Felix Trinidad volt, aki addig negyven mérkőzéséből negyvenet nyert.

Hopkins, mint Ali: "Én vagyok a
legjobb!"
Tizenkét meneten keresztül tartott a harc Bernard Hopkins és Felix Trinidad között a Madison Square Garden tömött lelátói előtt, végül az amerikai Hopkins technikai KO-val nyert.

Hopkins ezzel megszerezte Trinidad WBA-koronáját, és "hozzátette" még saját IBF és WBC címeit is.

A 36 éves amerikai a hírügynökségek jelentése alapján az egész összecsapáson jobb volt, főleg az utolsó hat menetben volt nyomasztó a fölénye, és Puerto Rico-i ellenfele az utolsó menetben egy borzalmas jobbostól a padlóra is került. Trinidad ugyan felkelt, de a küzdelmet már nem folytathatta. Hopkins ezzel 16. bajnoki mérkőzésén 14. győzelmét és 10. KO-sikerét aratta.

"Én vagyok a legjobb középsúlyú bunyós a földkerekségen, csak lehetőség kellett, hogy ezt bizonyíthassam" - lelkendezett Hopkins. Trinidad erre csak ennyit jegyzett meg: "Mindig is mondtam, hogy Bernard Hopkins kitűnő harcos, tisztán győzött le, amit elfogadok!"

Ami a gála többi mérkőzését illeti: Byron Mitchell (24-1-1) visszaszerezte nagyközépsúlyú WBA-címét, miután legyőzte Manny Siacát (15-4). Ricardo Lopez (50-0-1) a nyolcadik menetben kiütötte Zolani Petelót (17-2-3) az IBF kislégsúlyú címmeccsén, amelyet egy 81 éves (!) bíró vezetett. Nelson Dieppa (21-2-1) egyhangú bírói pontozással őrizte meg kislégsúlyú WBO-övét Falaan Sakkeerinnel szemben (40-2-3)

A Miamiban rendezett gálán Joel Casamayor visszaszerezte WBA kiskönnyűsúlyú világbajnoki címét, miután a 8. menetben technikai KO-val nyert Joe Morales ellen, akinek felszakadt szemhéja miatt kellett befejeznie a küzdelmet. A WBO kiskönnyűsúlyú bajnoka, a brazil Acelino "Popo" Freitas nyert az egykori WBO-bajnok Alfred Kotey, az első olyan bunyós ellen, aki végigállta ellene a mérkőzést. Freitas mérlege ezzel 30-0 lett, ebből 29 alkalommal kiütéssel nyert.

Pincési László

Korábban: