Vágólapra másolva!

Növekvő pénzdíj az Australian Openen

Jövő januárban félmillió amerikai dollárral többet osztanak szét mind a női, mind a férfi mezőnyben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, jelentették be a torna szervezői. Az esztendő első Grand Slam-viadalára január 14-27.-e között kerül sor, az összdíjazás pedig 8,25 millió dollár lesz.

Az Australian Open vezetői több mint egy millió dollárral emelték a torna összdíjazását, így a teniszelit tagjai már több mint nyolcmillió dollárért versenghetnek. A szervezők azt is közölték, a verseny főszponzora, a Ford Motor Co. 16 esztendő után kiszállt, így új támogató után kell nézni. Paul McNamee versenyigazgató bejelentette, mind a női, mind a férfi bajnok, Andre Agassi és Jennifer Capriati is jelezte, indul a viadalon, de ott lesz Wimbledon hőse, a horvát Goran Ivanisevic is.

A versenyben annyi változás lesz, hogy a férfi párosok nem három, hanem a hölgyekhez hasonlóan csupán két nyert játszmáig küzdenek A játékvezetők ráadásul olyan döntést is hozhatnak, hogy túlzott hőség esetén elhalaszthatják a mérkőzéseket. McNamee azt is közülte, az ázsiaiak közül a kontinensbajnok férfi és női versenyző szabadkártyát kap, hacsak nem lenne már alanyi jogon is tagja a főtáblának.

Korábban:

Pénzügyi gondok az ATP-nél

Pincési László