Vágólapra másolva!
Noha nem címmérkőzésről van szó, nagy a tétje a 10 menetes Mike Tyson-Brian Nielsen nehézsúlyú bokszmérkőzésnek: Tyson tanácsadója, Shelly Finkel azt nyilatkozta, az egykori nehézsúlyú világbajnoknak a WBC-szervezet garanciát adott, hogy a novemberi, második Rahman-Lewis találkozó győztesével bokszolhat. Ehhez persze szombaton Tysonnak győznie kell Koppenhágában Nielsen ellen.

Talán nem is lenne igazi nehézsúlyú bunyó, ha nem lenne egy kis balhé a meccs előtt. Korábban Nielsen szinte tisztelettel nyilatkozott Tysonról, s talán csak az vert fel némi port, hogy a nehézsúlyúakkal egyazon programban kötelek közé lépő, jónevű Joe Calzaghe azt mondta, szerinte Tyson olyan labilis idegállapotban van, hogy miatta akár a program is felborulhat. De az igazi bomba a csütörtöki mérlegelés után robbant: Tyson táborában mérhetetlen felháborodást keltett, hogy a dán korábban állítólag "majomembernek" titulálta az amerikait. Tyson meglepően higgadtan reagált a történtekre, inkább gúnyosan mint haragosan azt mondta, nagyszerű dolog ilyesfajta tudatlansággal szembesülni... Aztán azért elejtett egy "tysonosabb" mondatot is: "Jobban megbüntetem majd Nielsent, mint ahogyan terveztem."

A sztori érdekes, mert a Tyson-slepp odáig ment, hogy az ominózus kifejezést tartalmazó kazettát is előkerítette, ugyanakkor Nielsen szóvivője, Robert Mittleman kijelentette, egyáltalán nem biztos benne, hogy a citált kifejezés elhangzott volna, de ha igen, akkor sem Tyson lehetett a célpontja, mert a szóvivő szerint az amerikai mindenben partner volt a meccs tető alá hozatalát illetően, így Nielsennek semmi oka nem lehetett arra, hogy "lemajmozza" Tysont. Azt viszont Mittleman nem tartja kizártnak, hogy a Nielsent lépten-nyomon becsmérlő Tyson-imádók cselekedeteire reagált a dán.