Vágólapra másolva!
A döntőben az oroszoktól 45-37-es vereséget szenvedett, így ezüstérmes lett a Fodor Kende, Lengyel Balázs, Ferjancsik Domonkos, Nemcsik Zsolt összeállítású kardválogatott a nimes-i világbajnokságon. A nőipárbajtőr-döntőben Oroszország legyőzte Svájcot.

Hiába vívott bátran és nagyon jól Fodor, két meghatározó kardozó, a korábbi összecsapásokon remek teljesítményt nyújtó Ferjancsik és Nemcsik meglehetősen visszafogott volt a fináléban. Utóbbi helyére be is kellett cserélni a Fodorhoz hasonlóan vb-újonc Lengyelt, aki a maga asszójában 8-5-re nyert Sarikov ellen. Fodor plusz öttel, Lengyel plusz hárommal, Ferjancsik mínusz hattal, Nemcsik mínusz tízzel zárt.

A kardcsapat tagjai és a szakágvezető a következőket mondták a döntőről:

Fodor Kende: "Jövőre már mi nyerünk."

Nemcsik Zsolt: "Megköszönöm csapattársaimnak, hogy ilyen jól vívtak. Sajnálom, hogy nem tudtam helytállni mellettük. Életemben most cseréltek le először. Ez szörnyű érzés!"

Lengyel Balázs: "Örülök az ezüstéremnek. Úgy éreztem, van esélyünk. Zsoltnak egyébként nem kell mentegetőznie, mert korábban sokszor ő mentette meg a csapatot.

Ferjancsik Domonkos: "Nagyon jók voltak a fiatalok. Szomorú vagyok, hogy csak a végén lendültem bele."

Somlai Béla szakágvezető: "Ha vesztes vagy, nem nagyon tudsz örülni. Márpedig mi most kikaptunk. Az ezüstérem megszerzése azért nagy dolog. Gondolom, hamarosan a kedvem is jobb lesz. A két fiatal, elsősorban Fodor nagyon jól vívott."

A magyarok az első összecsapásukon 45-18-ra legyőzték a dél-koreaiakat, a nyolc között 45-32-re az amerikaiakat, majd az elődöntőben 45-28-ra verték a románokat. A bronzcsatában a románok nyertek a németek ellen.

A döntőben:
Oroszország-Magyarország 45-37

A 3. helyért:
Románia-Németország 45-40

A végeredmény:
1. Oroszország (Sztanyiszlav Pozdnyakov, Szergej Sarikov, Alekszej
Froszin, Alekszej Gyacsenko)
2. Magyarország (Fodor Kende, Lengyel Balázs, Ferjancsik Domonkos,
Nemcsik Zsolt)
3. Románia (Covaliu, Gaureanu, Lupeica, Zalomir)
4. Németország (Kothny, Bauer, Herm, Kraus)

A párbajtőröző nők csapatversenyének fináléjában a tavalyi olimpia két döntőse találkozott egymással, és ahogy Sydneyben, úgy a nimes-i világbajnokságon is az orosz együttes nyert a svájciak ellen, 45-35 arányban. A harmadik helyen az olaszokat 45-44-re legyőző magyarok végeztek.

A végeredmény:
1. Oroszország (Tatjana Logunova, Marija Mazina, Anna Zsivkova,
Tatjana Fahrutgyinova)
2. Svájc (Gianna Hablützel-Bürki, Diana Romagnoli, Sophie Lamon,
Tabea Steffen)
3. Magyarország (Nagy Tímea, Mincza Ildikó, Hormay Adrien, Tóth
Hajnalka)
4. Olaszország (Zalaffi, Uga, Cascioli, Rossi)

Szerdán a férfi tőrözők és a női kardozók csapatversenyére kerül.

Korábban: