Vágólapra másolva!
Párizs a gigászok csatájára figyel, azaz Gustavo Kuerten és Lleyton Hewitt párharcára, amelynek győztese világranglista-vezetőként zárhatja az esztendőt. A két sztár csak kedden lép pályára, így a hétfő meglepetését két belga teniszező, Malisse és Rochus okozta Rusedski, illetve Ferreira legyőzésével.

A brazil Gustavo Kuerten és az ausztrál Lleyton Hewitt különpárbaja kedden kezdődik meg, amikor már nemcsak a közel hárommilliós összdíjazás, hanem a világelsőség lesz a tét. Kuerten jelenleg mindössze 133 ATP-ponttal vezet. A párizsi Masters-verseny első napján azonban még nem a számolgatásé, hanem a teniszé volt a főszerep. A nap legjobb mérkőzésén az ecuadori Nicolas Lapentti három szoros szettben 6:7, 7:6, 7:5-re verte a francia Anthony Dupuis-t úgy, hogy Lapentti a második játszmában meccslabdát is hárított. "Nagyon jó mérkőzés volt" - értékelt a végén az ecuadori teniszező.

A belgák is jó napot zártak. A selejtezőben a Sávolt Attilát verő Christophe Rochus az utóbbi időben egyre jobb formát mutató dél-afrikai Wayne Ferreirát intézte el (6:3, 6:4), míg a hatalmas termetű Xavier Malisse a brit Greg Rusedskit verte 7:6, 6:4-re.

Eredmények, Masters-sorozat, Párizs (2,95 millió dollár), 1. forduló:
Rochus - W. Ferreira 6:3, 6:4
Vinciguerra - Robredo 3:6, 6:1, 6:2
Lapentti - Dupuis 6:7, 7:6, 7:5
Arazi - Kiefer 7:6, 1:6, 6:3
Malisse - Rusedski 7:6, 6:4
Kucera - Pioline 6:4, 6:7, 6:3
Philippoussis - Mahut 6:3, 6:4
Portas - Squillari 6:2, 6:3
Ulihrach - Clavet 6:4, 6:4
Novak - Martin 6:3, 6:4

A hölgyek csupán ma kezdik meg szereplésüket a müncheni WTA-viadalon és bizony itt is a világelsőség lehet a tét. Az amerikai Jennifer Capriati két hete szerezte meg a trónt a svájci Martina Hingistől, ám máris új vetélytársa akadt honfitársnője, Lindsay Davenport személyében. Davenport ugyanis az elmúlt három hétben három tornán indult és mindet megnyerte. "A célom, hogy elsőként zárjam az évet" - mondta Capriati. "Lindsay még ugyan utolérhet, de ha sikerül maximálisan koncentrálnom, akkor megvédhetem a pozíciómat."

1972 óta először fordul elő, hogy WTA Championships házigazdája nem a New York-i Madison Square Garden, hanem a müncheni Olimpiai Csarnok.

A keddi nap párosítása:
Capriati - Magdalena Maleeva
Testud - Mauresmo
Tauziat - Sanchez-Vicario
Farina-Elia - S. Williams

Pincési László

Korábban: