Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Tenisz Szövetség hónapok kitartó munkája során végre rátalált az új szponzorra, amely a Ford 16 éves partneri szerződése helyébe léphet a januári nyílt teniszbajnokságon. A koreai Kia évi kilencmillió dollárral támogatja majd az eseményt.

Az Australian Open fő támogatója, a Ford, 16 éves együttműködés után a januári versenyt követően lépett vissza. Helyette egy új autógyár, a koreai székhelyű Kia lesz a kiemelt szponzor évi kilencmillió dollárral.

"Úgy vélem fontos, hogy mindenki tudja: a szeptemberi terrorcselekmények hatására gyakorlatilag nem lehet tőkeerős partnert találni" - mondta Paul McNamee versenyigazgató. "A mostani megállapodás nem csak pénzügyi, de stratégiai szempontból is fontos."

Ausztráliához kapcsolódó hír az is, hogy a november 30-án kezdődő Ausztrália-Franciaország Davis Kupa-finálé jegyeit kevesebb, mint félóra alatt sikerült eladniuk a szervezőknek. A Tennis Australia képviselője elmondta, ötezer tikettet dobtak piacra és ezt hétfőn 25 perc alatt értékesítették is A többi mintegy tízezer jegyet a szövetségek, a szurkolói klubok és a Nemzetközi. Tenisz Szövetség kapja.

Pincési László

Korábban: