Vágólapra másolva!
Szerdán a férfi tőrözők és a kardozó nők csapatversenyei szerepeltek a nimes-i vívó-világbajnokság programján. Kardban a magyarok egy győzelem után vereséget szenvedtek a negyeddöntőben, majd 45-40-re kikaptak a korábban a győzelemre is esélyesnek tartott - s a franciákat búcsúztató - kínaiaktól. Később győztek az olaszok ellen, így a hetedik helyen zárta a világbajnokságot a csapat.    

A 19 csapatos mezőnyben a Nagy Orsolya, Nagy Annamária, Csaba Edina, Sznopek Gabriella összeállítású együttesnek a második körben kellett bekapcsolódnia a küzdelmekbe. Az első ellenfél a Koreai Köztársaság válogatottja volt. A magyarok Nagy O. vezérletével (plusz 11) könnyedén győztek 45-32-re.

A négy közé kerülésért a románok következtek. A továbbjutás szoros csatában (45-43) dőlt el az ellenfél javára. Ezúttal Csaba Edina volt a magyar csapat legjobbja (plusz 2), Nagy O. tartotta az eredményt (0), Nagy A. viszont néggyel több találatot kapott, mint amennyit adott, s így az elődöntőbe így a románok jutottak. Meglepetésre már a 16 között vereséget szenvedett a kínaiaktól az előzetesen favoritnak tartott francia gárda, amelyben pedig ott volt a friss világbajnok Anne-Lise Touya.

Eredmények a negyeddöntőben:
Németország - Olaszország 45-44
Oroszország - Egyesült Államok 45-43
Románia - Magyarország 45-43
Azerbajdzsán - Kína 45-39

A magyar csapat a negyeddöntőbeli vereségét követően 45-40-re kikapott a korábban a győzelemre is esélyesnek tartott - s a franciákat búcsúztató - kínaiaktól, majd győzött az olaszok ellen, így a hetedik helyen zárta a világbajnokságot a csapat.

A kínaiak után következtek az olaszok, akik a hazaiakhoz hasonlóan nagy meglepetést okoztak azzal, hogy nem tudtak beleszólni az érmekért folyó versenybe. A találkozó - elsősorban Nagy O. kiemelkedő teljesítményének köszönhetően - a magyarok 45-42-es sikerét hozta. "A lányok nem rúgták be a tizenegyest. Jó sorsolásuk volt, a franciák korán kiestek, csak a románokat kellett volna legyőzni egy igazán jó szerepléshez" - értékelt röviden Szabó Bence fegyvernemi menedzser.