Társoldalunk:

Anke Huber is befejezte

Natalie Tauziat keddi sírós búcsúját követően - kevésbé teátrális körülmények között - újabb sztár intett végleg búcsút a profi tenisz világának. A német Anke Huber hazai közönség előtt, Münchenben játszott utoljára, és bár sima vereséget szenvedett, elmondhatja magáról: 12 év alatt 12 WTA-tornán tudott diadalmaskodni.

Huber nem ilyen befejezésre
számított
Folytatta hetek óta tartó remek teljesítményét a francia Julian Boutter, aki kihasználva ellenfele, a brit Tim Henman 17 ki nem kényszerített hibáját 6:4, 6:3-ra verte a tenisz Masters-sorozat párizsi állomásának 2. fordulójában. Ezzel Henman elvesztette minden reményét arra, hogy kvalifikálja magát a sydneyi Masters Kupa-fináléjára.

"Csalódott vagyok" - mondta Henman a mérkőzést követően. "De úgy vélem, mindent elkövettem, amit csak tudtam. Egészen jól játszottam, de nehezen találtam rá a játékomra. Ráadásul ellenfelem nagyon agresszíven teniszezett, ütései erőteljesek voltak."

A svájci Federer a cseh Novakot verte (6:4, 6:7, 7:6), míg az orosz Jevgenyij Kafelnyikov az ausztrál Mark Philippoussist ütötte el a továbbjutástól (7:6, 6:4).

Eredmények, Paris Masters (3 millió dollár)
2. forduló:
Haas - Ljubicic 6:3, 6:4
Novak - Federer 6:4, 6:7,  7:6
Malisse - Clement 6:4, 3:6, 7:6
Costa - Canas 7:6, 6:4
Boutter - Henman 6:4, 6:3
Johansson - Enqvist 6:3, 7:6
Arazi - Santoro 6:4, 6:4
Kafelnikov - Philippoussis 7:6, 6:4
Grosjean - Hrbaty 6:1, 6:4
Schalken - Roddick 4:6, 6:3, 7:5
Safin - Kucera 7:6, 5:7, 6:4

A hölgyek müncheni WTA-világbajnokságán Lindsay Davenport életben tartotta a reményeket, hogy világelsőként zárja az esztendőt. Az amerikai teniszező a dél-afrikai Amanda Coetzert verte 6:3, 6:3-ra és amennyiben nyer Münchenben, Jennifer Capriati pedig nem jut döntőbe, átveszi a vezetést a világranglistán. Következő ellenfele az a jugoszláv Jelena Dokic lesz, aki 7:6, 6:2-re verte az amerikai Meghann Shaughnessyt

Minden napra egy búcsú - lassan ez lesz a hét tenisz jelszava. Kedden a francia Tauziat vett érzékeny búcsút a pályától, szerdán a német Anke Huber követte példáját. Valószínűleg nem ilyen befejezésre gondolt a németek elsőszámú teniszezője: a belga Justine Henin ugyanis 6:1, 6:2-re verte.

"Szerettem volna jobban játszani" - nyilatkozta Huber. "Öt és fél hónapja hoztam meg a döntésemet, és ez kicsit idegessé tett itt a végén. De egyszer azt kell mondani: elég, vannak még más célok is az életemben!"

Huber 12 profi esztendeje alatt 12 WTA-tornát nyert, a legnagyobb Grand Slam-sikerét 1996-ban, Melbourne-ben aratta, ahol az Australian Open döntőjébe verekedte magát.

Eredmények, WTA-világbajnokság, München (3 millió dollár)
1. forduló:
Dokic - Shaughnessy 7:6 6:2
Henin - Huber 6:1, 6:2
Davenport - Coetzer 6:3, 6:3
Clijsters - Gyementyijeva 6:3, 7:6

Pincési László

Korábban: