Vágólapra másolva!
Kezdődik a hosszabb mérkőzések időszaka Erdei Zsolt profi bokszolói pályafutásában, mert szoknia kell a nyolc-tíz menetes csatákat, ha jól fel akar készülni a 12 menetes címmeccsekre. Ma este Lübeckben első nyolcmenetes összecsapását vívja, már ha nem fejezi be előbb a pofozkodást.

"Az a lényeg, hogy győzzek, aztán ha kiütöm az ellenfelem, az is jó, ha végigmegy a meccs, az is jó, mert nem árt kipróbálni, hogyan bírom a nyolc menetet" - mondta tegnap a mérlegelés előtt. Ellenfeléről, a francia Alban Girouard-ról semmit sem tudott azonkívül, hogy 22 eddigi mérkőzéséből tizenkettőt nyert meg - hármat kiütéssel -, és tízet elvesztett.

Ebből is látszik: nem klasszis versenyző a francia, de nem is azért szerződtették Erdei ellenfelének, hogy világbajnoki meccset vívjon, hanem azért, hogy tanuljon, edződjön a remélhetően szép jövő előtt álló magyar bokszoló. Girouard hat éve profi, sokat tud a szakmáról, lehet, hogy ütésálló fajta, szóval Erdei biztosan tapasztaltabb lesz a meccs után. Neki ez lesz a nyolcadik mérkőzése a hivatásosak között, mind a hét eddigit megnyerte, hatot kiütéssel.

Erdei igen sűrű program előtt áll, november 24-én Braunschweigben, december 15-én pedig Berlinben bokszol még, ez utóbbi gálán ringbe lép Kovács István is, először azóta, hogy júniusban Budapesten elvesztette világbajnoki címét. "Szeptember elején volt az utolsó mérkőzésem - mondta Erdei -, erre az összecsapásra hét hetet edzettem, aztán a hátralévő két meccs miatt már nem is fogok pihenni az év végééig. Folyamatosan tartom a kondimat heteken át."

Jó súlyban van, a mérlegelésre 79,2 kilóval ment, a félnehézsúly felső határa 79,3 kiló.

A mérkőzést közvetíti az RTL Klub, majd a tévé honlapján elárverezik Erdei Zsolt kesztyűjét (amelyikkel ma küzd) a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokat támogató Fejlesztő Gondozó Központ javára.