Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap rendezik a Statisztika Marczibányi téri csarnokában a TOP 12 asztalitenisz bajnokságot. A férfiak és a nők 12-12 fős mezőnyében is indul a címvédő, a tavaly először győztes Pázsy Ferenc és a négyszeres bajnok Éllő Vivien személyében.

A nőknél viszont nem indul Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina, a férfiaknál pedig Zwickl Dániel, ők valamennyien Bundesliga-meccsen szerepelnek.

Öt olyan játékos is van a mezőnyben, aki nyert már TOP 12 bajnokságot. Németh Károly háromszor, Marsi Márton és Pázsy Ferenc egyszer-egyszer. A nőknél Braun Éva négyszer, Éllő Vivien pedig kétszer volt győztes. Hat Statisztika-versenyző, 4 BVSC-asztaliteniszező, 3 kecskeméti és 2 BSE-sportoló áll az asztalhoz.

Újonc: Nyitrai Anita és Amrus Tímea
A legidősebb: Somosi Miklós (1968), illetve Braun Éva (1969).
A legfiatalabbak: Fazekas Péter (1981), illetve Nyitrai Anita (1985).

Eddig 19 férfi és 16 női játékos nyert a TOP 12-n vagy jogelődjén, az asztalitenisz Tízek Bajnokságon. A nőknél Kóczián Éva 9, a férfiaknál Klampár Tibor 8 bajnoki címet szerzett. A jelenleg aktív játékosok közül Bátorfi Csilla hatszoros, Harczi Zsolt ötszörös győztes.

A négyszeres világbajnok Jónyer István és az Európa-bajnok Tóth Krisztina csak egyszer-egyszer nyert a rangos versenyen. A leghosszabb győzelmi sorozat Kóczián Éva nevéhez fűződik, 1956-62 között hétszer, Berczik Zoltán 1956-60 között ötször győzött.