Vágólapra másolva!
A jövőben Temesvári Andrea lesz a magyar Fed Kupa-válogatott kapitánya. Az 1986-os francia nyílt bajnokságon Martina Navratilova oldalán párosban diadalmaskodó Temesvári az együttes élén Machán Róbertet váltja.

"Nagy megtiszteltetésnek érzem a megbízatást. Már régóta vágytam erre a posztra, mert játékosként is szívesen álltam a Fed Kupa-csapat rendelkezésére. Versenyprogramomat mindig a mérkőzésekhez igazítottam" - mondta Temesvári Andrea, a Magyar Tenisz Szövetség pénteki sajtótájékoztatóján.

"Minden erőmmel azon leszek, hogy előrelépjünk. A jelenleg zajló nyolcas döntő eddigi mérkőzései is azt mutatták, hogy helyünk van a legjobbak között."

A pénteki bejelentés azt jelenti, hogy a férfi válogatott élén álló Taróczy Balázs mellett már a nőknél is egykori Grand Slam-győztes tevékenykedik.

Temesvári Andrea: a Világcsoportban szereplő magyar Fed Kupa-válogatott új kapitánya 1966. április 26-án született Budapesten.

Sokszoros magyar bajnok, ifjúsági Európa-bajnok (1982) és több nemzetközi verseny győztese. Legnagyobb sikerét 1986-ban érte el, amikor párosban - az akkori világelső amerikai Martina Navratilova oldalán megnyerte a francia nyílt nemzetközi teniszbajnokságot. A világranglistán a legjobb helyezése a 7. volt, 1984 elején.

Temesvári Andrea 1981-ben kezdte profi pályafutását, 1983-ban Perugiában, a németországi Hittfieldben, valamint az amerikai salakpályás bajnokságon egyesben diadalmaskodott. Két évvel később Indianapolisban megismételte sikerét.

A Fed Kupában szintén húsz évvel ezelőtt mutatkozott be, mérlege: egyesben 13 győzelem/14 vereség, párosban 14 győzelem/6 vereség.

A magyar Fed Kupa-együttes idén a Világcsoportban szerepelt, áprilisban Pozsonyban 4-1-re kikapott Szlovákiától, majd a szegedi osztályozón 3-0-ra győzött Izrael ellen.