Vágólapra másolva!
Még mindig nem dőlt el, hogy a két kihívó közül melyik veszi át Gustavo Kuerten világelső helyét az idei teniszszezon befejezését követően, ám tény, Lleyton Hewitt előnybe került. Az ausztrál teniszező ugyanis a sydneyi Mesterek Tornája második fordulójában legyőzte az amerikai Andre Agassit.

Viszonylag könnyedén, két játszmában verte az idei US Open-bajnok, Lleyton Hewitt az amerikai családapát, Andre Agassit (6-3, 6-4) és ezzel nagy lépést tett a világelsőség felé. "Nagy finis lenne, ha elsőként zárnám az esztendőt", nyilatkozta Hewitt a Sydneyben zajló Mesterek Tornája versenyen a Newcombe-csoport második fordulóját követően. "De nem gondolok igazából erre. Ha megtörténik, hát megtörténik."

Amennyiben beválna óhaja, ő lehetne minden idők legfiatalabb rangelsője, az ATP 1973 óta bevezetett számítását követően. Amennyiben Agassi kerülne előnyősebb helyzetbe, ő lehetne minden idők legidősebb listavezetője. "Úgy érzem, nagyon messze voltam legjobb formámtól", vallotta be kesernyésen Agassi.

A csoport másik mérkőzésén a 23-éves francia Sebastien Grosjean 7-6, 6-3-ra verte az ausztrál Patrick Raftert , megfosztva ezzel a hazai pálya előnyeit élvező teniszezőt a továbbjutástól. A továbbjutás szempontjából fontos találkozón csütörtökön Grosjean - Agassi találkozó lesz.

Eredmények, Mesterek Kupája, Newcombe-csoport, Sydney (3,65 millió dollár)

Hewitt - Agassi 6-3, 6-4,
Grosjean- Rafter 7-6, 6-3