Vágólapra másolva!
Az utolsó hely is elkelt a teniszezők sydneyi Mesterek Kupája elődöntőjében: a Ken Rosewall-csoport záró találkozóján Juan Carlos Ferrero 1 óra 59 perces mérkőzésen legyőzte a wimbledoni bajnok Goran Ivanisevicet, s az ausztrál Lleyton Hewitt, az orosz Jevgenyij Kafelnyikov és a francia Sebastien Grosjean után bejutott a legjobb négy közé. Kuerten pihenne, lehet, hogy kihagyja az Australian Opent.

reuters
Ferrero már nemcsak salakon remekel

Kafelnyikov harmadik csoportmérkőzését is megnyerte, az orosz játékos ezúttal a címvédő brazil Gustavo Kuerten ellen nyert.

Elképzelhető, hogy a már több mint fél éve fájdalmat okozó, időről-időre kiújuló ágyékhúzódása miatt Kuerten kihagyja a január 14-én kezdődő ausztrál nyílt bajnokságot. A Mesterek Kupáját nyeretlenül záró brazil szerint hosszú pihenésre lenne szüksége a teljes gyógyuláshoz.

"Nem megyek Melbourne-be, ha nem leszek tökéletes állapotban. Inkább várok, s akkor csak február elején, a Davis Kupa első fordulójában kezdem a 2002-es szezont" - mondta a francia nyílt bajnokság háromszoros győztese. "Nehéz döntés lesz. Sokan kritizáltak, amikor hasonló okok miatt kihagytam a wimbledoni bajnokságot, de az élet engem igazolt. Hónapokkal hosszabbíthattam meg idényemet. Most is türelmesnek kell lennem."

Ken Rosewall-csoport, 3. forduló:
Kafelnyikov (orosz) - Kuerten (brazil) 6:2, 4:6, 6:3
Ferrero (spanyol) - Ivanisevic (horvát) 7:6 (7-4), 7:6 (7-5)

A csoport végeredménye: 1. Kafelnyikov (orosz) 3 győzelem, 2. Ferrero 2, 3. Ivanisevic 1, 4. Kuerten(brazil) 0

A szombati elődöntők párosítása:
Kafelnyikov - Grosjean
Hewitt - Ferrero

Következik a John Newcombe-csoport utolsó mérkőzése, Hewitt és az eddig nyeretlen Patrick Rafter összecsapása. Ha a US Open győztese nyeri az ausztrál "házirangadót", akkor átveszi a vezetést a világbajnoki pontversenyben (ATP Race) a Sydneytől három vereséggel búcsúzó Gustavo Kuertentől.

Korábban: