Vágólapra másolva!
Lennox Lewis a negyedik menetben kiütötte Hasim Rahmant, ezzel a harmadik alkalommal nyert világbajnoki címet a nehézsúlyú profi bokszolók között. A brit ezzel visszavágott az áprilisban elszenvedett vereségért, s Las Vegasban megszerezte a WBC/IBF/IBO szervezetek világbajnoki öveit. Korábban azt nyilatkozta, ha vereséget szenved, felhagy az ökölvívással, az eltűnés veszélye viszont amerikai ellenfelét fenyegeti.

Azoknak lett igazuk, akik azt mondták, Lewis az áprilisi első meccs alkalmával nem volt elég felkészült, félvállról vette ellenfelét. Nos, a brit a Las Vegas-i Mandalay Bay hotelben rendkívül összeszedett volt, már az első menetben egy nagy ütéssel felrepesztette a bőrt Rahman bal szeme felett. A harmadik menetben már egyértelműen jobb volt ellenfelénél, a negyedikben pedig egy remek bal-jobb kombinációt követően kiütötte Rahmant, aki úgy esett a földre mint egy zsák. Joe Cortez mérkőzésvezető azonnal számolni kezdett, az amerikai megpróbált felállni, de csak tovább huppant a szőnyegen, képtelen volt folytatni a küzdelmet, s a negyedik menet 1 perc 29 másodpercénél Joe Cortez "kiszámolta".

A találkozót követően Lewis nem tudott pontos választani a folytatást illetően. Azt hangsúlyozta, a szorítóban akart megfizetni ellenfele köteleken kívüli sportszerűtlen viselkedéséért: "Lám, az első meccsen az ötödik menetben kaptam ki, én a negyedikben végeztem vele." Eztán Képes volt a jövővel is foglalkozni, azt mondta, jöhet Tyson, de bárki mással megmérkőzik, ha kell.

Rahman azt nyilatkozta, szinte nem is látta az ütést, s elimerte, hogy Lewis jobb volt nála. A 36 éves brit ezzel harminckilencedik győzelmét, egyben harmincadik K.O.-sikerét aratta, emellett kettő veresége van, egy döntetlenje. Rahman harmincöt győzelme mellett harmadszor búcsúzott vereséggel a szorítóból. Mindketten tíz-tíz millió dollárt (2,8 millió forint) kaptak a találkozóért.

Thury Gábor

Korábban: