Vágólapra másolva!
Ami az elmúlt napokban már nyílt titok volt, az a Magyar Birkózószövetség szerdai elnökségi ülésén hivatalossá vált: a görögországi Patraszban jövő szerdán kezdődő kötöttfogású világbajnokságon 130 kg-ban Deák Bárdos Mihály képviseli a magyar színeket. 

Az eredetileg szeptember 26-30. között New Yorkba tervezett, de a várost ért terrortámadások miatt elhalasztott vb-n Branda Gyula indult volna nehézsúlyban, mert Deák Bárdosra egy edzés után rávágódott a Nemzeti Sportcsarnok csapóajtója, s az üveg összeszabdalta a kezét. A Vasas versenyzője azonban azóta felépült sérüléséből, s így nem lehetett kérdéses, hogy ő, az idei isztambuli Eb aranyérmese indul a vb-n.

Branda fegyelmezetten vette tudomásul a döntést, melynek értelmében a következő összeállítású magyar csapat indul kedden Patraszba:
54 kg: Oláh Tibor (BVSC-Ganz), 58 kg: Majoros István (Kecskeméti TE), 63 kg: Füredy Levente (BVSC-Ganz), 69 kg: Hirbik Csaba (Vasas-Goldplast), 76 kg: Berzicza Tamás (Kecskeméti TE), 85 kg: Bárdosi Sándor (BVSC-Ganz), 97 kg: Kaló Béla (FTC), 130 kg: Deák Bárdos Mihály (Vasas-Goldpalst)

A vb-n az előzetes nevezések szerint 54 ország 256 versenyzője lép szőnyegre. A sydneyi olimpia 24 érmeséből 16 ott lesz Patraszban, köztük négy aranyérmes: az örmény Nazarjan (58 kg), a kubai Azcuy (69 kg), a török Yerlikaya (a 85 kg döntőjében emlékezetes meccsen verte Bárdosit) és a 130 kg fináléjában az orosz Karelint legyőző egyesült államokbeli Gardner. Azt azért jegyezzük meg, hogy Deák Bárdos idén kétszer találkozott az amerikaival, s mindkétszer legyőzte!

Fábik Tibor

Korábban.