Vágólapra másolva!
Kovács István a december 15-én, Berlinben rendezendő profiboksz-gálán tér vissza a ringbe ismét azt követően, hogy június 15-én, Chacón ellen elvesztette világbajnoki címét. Ellenfele az amerikai Mike Juarez lesz, akinek erősségéről talán elég annyit elmondani: legutóbbi kiütéses veresége mindössze ötezer dollárt hozott a konyhájára. 

A népszerű Kokó következő ellenfele 1970. április 18-án, a Nebraska állambeli Omaha városában született. Profi pályafutását 1989-ben kezdte (tehát rutinos profinak számít), és első három profi esztendejében, 12 meccs erejéig veretlen is maradt. Az első verést 1992. április 10-én kapta, akkor Vittorio Salvatore nyolc menetben verte pontozással. Egy év múlva elszenvedte első KO-vereségét, az ellenfél ekkor Jose Yungo Badillo volt.

Az első komolyabb mérkőzését tavaly június 17-én, Los Angelesben játszotta, amikor is Erik Morales volt az ellenfele, aki akkor váltott súlycsoportot, ráadásul címvédőként. A nagyharmatsúlyt éppen "kinőtte" (a túlzott fogyasztás meglátszott állóképességén), de búcsúzóul legyőzte mexikói Marco Barrerát. Az első pehelysúlyú ellenfél Mike Juarez volt, akit 3 menetben háromszor is padlóra küldött.

Juarez ezt követően még aratott egy győzelmet: december 10-én megverte Antonio Smitht, de azóta csak kudarc jutott számára . Idén három mérkőzést vívott, mindháromszor kikapott. Márciusban Atlantic Cityben David Toledo volt jobb nála, áprilisban Las Vegasban Manuel Medina ütötte ki a 4. menetben. Ráadásul akkora ütéssel, hogy még maga Juarez is azt nyilatkozta: "Úgy éreztem, felrobbant a szemgolyóm!" Kis ideig kérdéses is volt, tudja-e folytatni pályafutását. Az amerikai öklöző azonban nem adta fel, gyógyulását követően október 20.-án ismét ringbe és "szögbe" lépett, hiszen ezúttal Junior Jones tángálta el. Juarezt még a pénzdíj sem vigasztalta, hiszen az összecsapásért mindössze ötezer dollárt kasszírozott.

A bunyós karrierje eddigi 36 összecsapásából 23-at megnyert (ebből 9 KO), két alkalommal döntetlenre mérkőzött, míg tizenegy alkalommal vesztesen hagyta el a szorítót.

Pincési László