Vágólapra másolva!
A New York-i ökölvívógálán a Puerto Ricó-i nehézsúlyú bokszoló, Fres Oquendo (22 győzelem, vereség nélkül) a harmadik menetben kiütötte a nigériai David Izont, aki 27 győzelme mellett negyedik vereségét könyvelhette el. A kudarc egyenes következménye, hogy Izon nem hívhatja ki a WBO világbajnokát, Vlagyimir Klicskót.

Eredetileg úgy volt, hogy december elsején az ukrán öklöző Izon ellen lép a kötelek közé, de vállsérülése miatt Klicsko lemondta a találkozót, amelynek egyenes következménye volt, hogy universumbeli csapattársa, Erdei Zsolt sem bokszolhatott a tengerentúli gálán. Így Erdeinek maradt a december 15-i berlini gála, ahol Kovács István is visszatér júniusi veresége után.

A program fő meccse Berlinben a félnehézsúlyú Dariusz Michalczewski címvédő mérkőzése lesz. Vlagyimir Klicsko esete azonban más, mert az Universum mendzsmentje vereségét követően nem köthet le mecscet a WBO világbajnoki címéért David Izonnal.

A nigériai ellenfelét Oquendót a szintén spanynol ajkú bokszolók között John Ruizhoz hasonlónak tartják, Ruiz pedig Holyfielddel szemben szerezte meg a WBA-szervezet övét.

A latin gyökerekkel rendelkező Oquendo a találkozó elejétől jobb volt, a harmadik menet végén vetett véget az összecsapásnak a mérkőzésvezető, egy bal-jobb ütéskombinációt követően.

A Puerto Ricó-i a meccs folyamán több kombinációt mutatott be. Oquendo válasza a miértre a következő volt: "Tudtam, hogy Izon álla kőből van, ezért más módon kellett őt megpuhítanom. Különben is azt hiszem, túl ravasz voltam a számára."

Ez volt Oquendo második sikere ebben az évben. Clifford Etienne-t és Obed Sullivant verte, s mostani győzelme azt is jelenti, hogy a szakértők mindjárt a kilenc legjobb nehézsúlyú bokszoló közé sorolták: Lewis, Vlagyimir Klicsko, Tyson Kirk Johnson, Chris Byrd, Ruiz előtte áll, de Jameel McCline-nal és David Tuával egy sorban említik.

Thury Gábor

korábban:

Klicsko sérülése miatt Erdei sem bokszolhat