Vágólapra másolva!
Egyelőre még nincsen meg az ellenfele Kovács Istvánnak, aki huszonkettedik profi bokszmeccsére készülvén szerdán tudta meg, hogy az amerikai Mike Juarez visszalépett a december 15-i gálától. Információink szerint Kokó következő ellenfele egy fekete bőrű amerikai öklöző lehet.

Kovács István a berlini Estrel Hotelben rendezendő bokszgálán lép ismét kötelek közé, a Dariusz Michalczewski - Richard Hall félnehézsúlyú WBO-címmérkőzés előcsatározásaként. Kokó első alkalommal mérkőzik majd a június 16-i veresége óta, amelyet Julio Pablo Chacontól szenvedett el még a Kisstadionban.

Kokó először szeptember 15-én tért volna vissza, ám a hamburgi gála Michalczewski akkori sérülése miatt elmaradt. Igaz, az akkori ellenfélnek kijelölt puerto rico-i Daniel Jimenez is esélyes volt a decemberi összecsapásra, ám a szervezők végül az amerikai Mike Juarezzel egyeztek meg. Juarez azonban szerdán bejelentette: a terrortámadásoktól való félelme miatt nem ül repülőre, így szereplése kizárt.

Az RTL Klub információi szerint az Universum Boksz Promotion menedzsmentje egész éjjel tárgyalt. Kokó ellenfele amerikai, vagy mexikói öklöző lehet, de a magyar sportoló szavaiból inkább előbbi érződött ki.

"Fritz Sdunek edző szerint egy fekete fiú ellen kell majd bokszolnom, feltéve, ha sikerül vele megegyezni. A nevét már el is felejtettem" - mondta Kokó.

Miután az afro-amerikai bunyósok inkább az Egyesült Államokra jellemzőek, talán nem tévedünk nagyon, ha amerikai ellenfélre "voksolunk".