Vágólapra másolva!
A svájci Silvano Beltrametti bukása után bizonytalan időre félbeszakították a férfi lesiklók Világkupa-versenyét Val'd Isere-ben.

A 22 éves svájci síelő a pálya felső szakaszán a legjobb részidővel rendelkezett, amikor megcsúszott és a védőhálót átszakítva bukott. Azonnal mentőhelikoptert hívtak, de Beltrametti nem volt szállítható állapotban, ezért a helyszínen ápolták.

Az első orvosi jelentések szerint súlyos csípősérülést szenvedett, eszméletét nem vesztette el. Arra panaszkodott, hogy nem érzi a lábait. Több mint fél óráig a pálya szélén ápolták, majd kórházba szállították.

Beltrametti pénteken az óriásműlesiklásban a harmadik helyen végzett. Legjobb Vk-eredményét tavaly érte el, amikor lesiklásban 2. lett Lake Louisban.

Október 29-én Regine Cavagnoud szenvedett tragikus kimenetelű balesetet: a francia síelőnő edzés közben összeütközött egy német utánpótlásedzővel és két nappal később belehalt sérüléseibe.

Az osztrák Kurt Eberharter nyerte Val'd Isere-ben a férfi lesiklók idei első Világ-kupa-versenyét, és összetettben is ő vezet.

Eredmények férfi lesiklás:
1. Eberharter (osztrák) 1:59.89 p
2. Sulzenbacher (olasz) 2:00.06
3. Walchhofer (osztrák) 2:00.45
Az összetett VK állása 5 futam után:
1. Eberharter 280 pont
2. Matt (osztrák) 164
3. Kostelic (horvát) 148

"Az első híradásokkal ellentétben Silvano nem ütközött fának, de az állapota súlyos" - mondta Dieter Bartsch, a svájci válogatott szövetségi kapitánya. "Nem érzi a lábait és ez nagyon nagy baj." Az orvosok egyelőre nem tudják, hogy szenvedett-e maradandó károsodásokat.

Korábban:

Meghalt Regine Cavagnoud