Vágólapra másolva!
Megvan Kovács István ellenfele! Két nappal a berlini profiboksz-gála előtt nyilvánosságra hozta az Universum Box Promotion, hogy kivel küzd meg Kokó, illetve Erdei Zsolt. A pehelyesúlyú ex-világbajnokunk a nicaraguai Jose Alfonso Rodriguez ellen, míg Madár az amerikai Jesse Corona ellen húz kesztyűt a Tigris címmeccse előtt.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Kokó szombaton visszaindulhat a csúcsra

"Egy videót láttam róla, nem tudok róla semmi különöset" - mondta Kokó. "Egyszer hallottam a nevét régebben, úgy rémlik, hogy amikor Díaz ellen készültünk, az egyik róla készült videón bokszolt Rodriguezzel, de nem vagyok biztos benne." Az ellenfélről kapott információkból az derül ki, hogy egy Antonio Elpidio Díaztól elszenvedett vereség (1999. november 19-én) van a meccsei között: utánajártunk, Elpidio azonos Chelóval. Az is bizonyos, hogy Rodriguez közép-amerikai bajnok volt 1997-99 között, mígnem Winfredo Ruiz megfosztotta a címétől 12 menet után, pontozásos győzelmével.

Formájáról Kokó elárulta: "a múlt héten volt egy kisebb hullámvölgy, de most már egyre jobb formában vagyok, mondhatnám, repül a kesztyű." A magyar profi közölte, csak a győzelmet tartja elképzelhetőnek, egyszerűen kötelező győznie a nicaraguai ellen.

Kovács egyébként a hetedik párban lép a ringbe szombaton, Berlinben, ahol a fő szenzáció a 11. pár, Dariusz Michaczewski és Richard Hall összecsapása lesz a WBO félnehézsúlyú világbajnoki övéért. "Dariusznak nagyon nehéz meccse lesz" - mondta Kokó a barátjáról, akinek makulátlan, 44 győzelmet (37 KO) számláló a mérlege. Ellenfele sem áll rosszul, hiszen 27 meccséből 25-öt megnyert, egy híján mindet kiütéssel.

A harmadik és a hatodik párban szintén magyar érdekeltség lesz. Előbb az universumos svéd Isam Khalli ellenfeleként lép a kötelek közé Szili Zoltán (22 győzelem - 16 KO -, 28 vereség, 3 döntetlen), Erdei Zsoltra pedig egy nyolc menetre tervezett meccs vár, az ellenfele az amerikai Jesse Corona lesz, aki 16 meccséből csupán hatot nyert meg (2 KO), egyszer "ikszelt", kilencszer kikapott. "Madár ellenfeléről csak annyit tudok, hogy több veresége van, mint győzelme" - mondta röviden Kokó, aki azzal az ígérettel búcsúzott: semmilyen váratlan bejelentést nem tesz majd a mérkőzése után.

Ajánlat: