Társoldalunk:

Szabó Bence a vívók új szövetségi kapitánya

Csütörtökön megtartották a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) megismételt közgyűlését, amelyen alapszabály-módosítást követően tisztújításra került sor. Az új elnökség első tanácskozásán - a jelenlegi olimpiai ciklusra - Szabó Bencét nevezte ki szövetségi kapitánynak.

Az MVSZ idén márciusban egyszer már elvégezte feladatát, a korábban párbajtőrözőként kimagasló eredményeket elérő Kolczonay Ernő azonban ügyészségi vizsgálatot kért, s mivel az kisebb hiányosságokat állapított meg, szükségessé vált az ismétlés.

A csütörtöki közgyűlésen sor került az apróbb módosításokra, majd megerősítették tisztségében Gémesi György elnököt, aki egyedüli jelölt volt erre a posztra. A szövetség irányításában a korábbi kettő helyett három alelnök tevékenykedik majd: Felkay András (általános) és Szentistvány József (a vidék ügyei) mellé a gazdasági és marketingügyek vezetésére Nagy Györgyöt, a Wallis Rt. alelnökét választották meg.

Az új elnökség döntése értelmében további öt évig Kovács Tamást marad a főtitkár. Az utánpótlásért - ahogy korábban is - Jánosi Zsuzsa a felelős. A nemzetközi titkár változatlanul Mészáros József lesz.

A szövetségi kapitánynak kinevezett Szabó Bence a sportág hazai vezető testületének következő, szombati ülésén terjeszti elő a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Az idei rendszer (fegyvernemi menedzserek, szakági edzők) megmarad, néhány poszton azonban személyi változás lesz.

A 39 éves Szabó Bence legnagyobb sikerét 1992-ben a barcelonai olimpián érte el: kard egyéniben az első, csapatban a második helyen végzett. Négy évvel korábban, Szöulban a magyar válogatott tagjaként nyert ötkarikás aranyérmet. Vívott abban az együttesben, amely 1991-ben, majd 1993-ban világbajnok lett. Az 1991-es bécsi kontinensviadalon egyéniben és csapatban is győzött.

1996 decemberében megválasztották az Újpesti TE ügyvezető elnökének, majd 1998 novemberében a klub elnöke lett. Idén márciustól a kardozók fegyvernemi menedzsereként tevékenykedett.

Ajánlat:

Már a civil életüket építik a világbajnok párbajtőrözők

Korábban:

Túlteljesített vívó-terv