Vágólapra másolva!
Kótai Mihály az Elektromos Népfürdő utcai csarnokában nagy fölénnyel, pontozással legyőzte a dominikai Julio Cesar Sotót. A Polish Box Promotion nagyváltósúlyú, veretlen magyar bokszolója ezzel a tizennegyedik profi mérkőzését nyerte.

Kótai az első nyolcmenetes meccsén azonnal lerohanta ellenfelét és az első percben két jobbhoroggal is betalált. A nyitómenet a továbbiakban puhatolózással telt, habár a gong előtt még sikerült beterelnie a dominikait a sarokba, ahol alaposan megsorozta a testét. Kótai gyorsasági és technikai fölénye érvényesült a második menetben is, de a magyar öklöző nehezen tudott közel kerülni a nála majd' egy fejjel magasabb Sotóhoz, ezért okosan visszavett a tempóból, várva az ütésre alkalmas pillanatokat.

A harmadik menetben is Misi irányított, Sotónak nem is volt találata, noha jól állta Kótai dinamikus szurkáit. Az negyedik menetet meghajtotta Kótai, és egy szélvészgyors kontraütéssel megfogta ellenfelét, majd ráment a dominikai testére és jobbal-ballal bevitt néhány találatot. Kótai tehát megnyerte az első négy menetet, és bár Soto derekasan állta a rohamokat, a kérdés már csak az volt, vajon talpon tud-e maradni a végéig.

Kótai az ötödikben megint "pihent" egy kicsit, de így is oda-oda pörkölt, a dominikai ellenben csak a levegőt csépelte. A hatodik menetben viszont már nagy verést kapott, hiszen Misi kétszer is telibe kapta a fejét, de ha megroggyant lábbakkal is, állva maradt, igaz, Kótai sem erőltette igazán a kiütést, inkább elővigyázatosan visszatáncolt egy-egy sikeres csapás után. Ahogy aztán megszokhattuk, a következő menet megint a nyugodtabb, lazítósabb bokszott hozott, de Kótai bal ökle azért így is befért kétszer a Soto kesztyűi közé.

Kótai az utolsó felvonásban sem vállalt sok kockázatot, ugyanakkor a biztonság kedvéért állandó ütészápor allatt tartotta ellenfelét. Ahogy azt jósolta korábban, ezúttal nem KO-val győzött, de mind a nyolc menetet hozva, vitathatatlan fölénnyel nyerte meg a 14. profi mérkőzését is.

Korábban: