Vágólapra másolva!
Peter Beckendorf német ringorvos szerint Richard Hall megvakulhatott volna a jobb szemére, ha nem szakítják félbe a Dariusz Michalczewski elleni szombati félnehézsúlyú profiboksz-világbajnoki címmérkőzését.

"Kollégám, Thomas Dolla nagyon jól döntött, hiába háborodtak fel a nézők. Hall is tiltakozott, ami az ő szempontjából teljesen érthető, de nekünk a sportolók egészségét kell szem előtt tartanunk." Beckendorf úgy véli, hogy a jamaicai bokszoló a jobb szemével valószínűleg már alig látott.

"A további ütésektől a szem hajszálerei felrepedtek volna, és a belső vérzések szélsőséges esetben vaksághoz is vezethetnek. Az ökölvívók ezt a veszélyt nem tudják felmérni, örüljünk neki, hogy Hall nem szenvedett maradandó károsodásokat. Én már a tizedik menet után beszüntettem volna az összecsapást."

A jamaicai ökölvívót a tizenegyedik menet végén szemsérülése miatt leléptették. Michalczewski (aki a hamburgi Universum Box Promotionnál Kovács István és Erdei Zsolt csapattársa) 45. profi meccsét is megnyerte, és huszadszor védte meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét.

"Becsaptak, elvették tőlem a győzelmet. Mindkét szememmel tökéletesen láttam, a 12. menetben kiütöttem volna Michalczewskit, aki már lépni is alig tudott" - dühöngött a mérkőzés után Hall.

Korábban: