Vágólapra másolva!
A francia Bruno Girard (32-3-2) a 11. menetben kiütötte az amerikai Robert Koont (29-9-1) a WBA-ökölvívó-szervezet félnehézsúlyú bajnoki övéért folytatott mérkőzésen. A találkozót betöltetlen vb-címért rendezték, mert a szervezet úgy határozott, a korábbi címvédő Roy Jones-t szuperbajnokká avatja. Girard eredetileg Lou de Valle - aki ellen legutóbb döntetlent ért el - ellen lépett volna a kötelek közé, de ellenfele sérülésre hivatkozva lemondta a meccset.

Az orleans-i mérkőzésen a 31 éves francia egy jobb-bal kombinációval rendítette meg az amerikait, a dél-afrikai mérkőzésvezető Stanley Christodolou pedig a testre leadott sorozatot követően beszüntette a mérkőzést. Koon az utolsó két menetben már nagy nehézségekkel küszködött, az orra erősen vérzett. "Gyorsabban kellett volna végeznem vele, de Koon ütései erősek voltak" - nyilatkozta Girard, aki ugyan hét évvel idősebb ellenfelénél, de végig fittebbnek tűnt az amerikainál.

Girard 32. győzelmét aratta, 3 veresége és 2 döntetlenje mellett. Korábban a WBA világbajnoka volt szuper-középsúlyban. Koon 29 győzelme mellett 9. vereségét könyvelhette el, emellett egyszer döntetlent bokszolt. Lou de Valle helyére ugrott be, aki a WBA ranglistáját vezette. De Valle augusztusban döntetlent ért el Girard ellen, most kézsérülése miatt nem tudott kiállni.

Roy Jones továbbra is az IBF és a WBC szervezet félnehézsúlyú bajnoka, a WBO-nál az Universum bokszolója, Kovács István és Erdei Zsolt klubtársa, Dariusz Michalczewski a címvédő.

Thury Gábor

Korábban: