Vágólapra másolva!
Ha a két fél mendzsmentje január 8-ig nem dönt a Lewis-Tyson nehézsúlyú mérkőzés időpontjáról, akkor a WBC-szervezet végrehajtó tanácsa dönti el, mikor lesz a meccs, amelynek jelenleg kitűzött dátuma április 6.

Jose Sulaiman WBC-főnök kijelentette, Mike Tyson a szervezet hivatalos kihívója Lennox Lewis ellenében. Ám a tárgyalások határideje január 8-án lejár, s a szervezet elnöke azért türelmetlen, mert szerinte a feleknek már jelezniük kellett volna, ha az eredetileg kitűzött időpontban a kötelek közé akarnak lépni. Ha nincs közös megállapodás, úgy a szervezet végrehajtó tanácsa január 24-én dönt a találkozó időpontjáról.

A WBC elnöke nem véletlenül sürgeti a feleket, hogy hirdessék ki meccsük időpontját, mert a háttérben újra - vagy még mindig - felbukkant Don King. A promóter azt javasolta Tysonnak, ne bokszoljon Lewisszal, hanem inkább a WBA bajnokával, Ruizzal kezdjen ki, s ezért tízmillió fontnyi összeg ütné védencének markát. King "szakmai" érvekkel is alátámasztotta ötletét: "Lewis a világ legrosszabb embere" - mondta a Las Vegas Journalnak a méregkeverő. "Ráadásul tisztábban és keményebbeket üt mint valaha. Tyson kamikaze lenne, ha a kötelek közé lép ellene. Tysonnak pedig nem kell kamikaze módjára viselkednie."

Mindenesetre a WBC első embere nem adja fel: "A Lewis-Tyson mérkőzés a huszadik század második felében élt legjobb bokszolók meccse lenne, olyan találkozó, amely a sportág történetének meghatározó eseménye."

Korábban:

Thury Gábor