Vágólapra másolva!
Saját bevallása szerint semmire sem emlékszik, így nem is hibáztatja magát Markus Anwander német edző, akivel október 29-én olyan szerencsétlenül ütközött Regine Cavagnoud francia síelőnő, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe.

Regine Cavagnoud tavaly október 29-én szenvedett halálos balesetet az ausztriai Pitztal-gleccseren, ahol lesiklás közben ütközött Anwanderral és két nappal később belehalt sérüléseibe. A német edző közel két hétig volt kómában, és csupán december közepén hagyhatta el az innsbrucki kórházat.

"Ártatlan vagyok, ez a véleményem és ezt szerencsére mások is megerősítették" - nyilatkozta Anwander, aki első alkalommal szólalt meg nyilvánosság előtt a tragédia óta. "A sérüléseim meggyógyultak, tökéletesen jól vagyok, csak még kissé erőtlennek érzem magam. Nagyon nehéz beszélnem az esetről, bárhogy is titkolom ezt az érzést. De semmire sem emlékszem."

Anwander jelenleg otthon, Garmisch-Partenkirchenben jár rehabilitációs kezelésre, ám nagyon várja már, hogy legkorábban január végén visszatérhessen a német válogatotthoz. Az osztrák hatóságok a jövő hétre ígérték a vizsgálat teljes lezárását. Amit már most tudni lehet: az adott napon az edzésfeltételek nem voltak megfelelőek, ebből is adódtak azok a kommunikációs problémák, amelyek a balesethez vezettek.

Korábban:

Alpesisí-kérdőjelek a súlyos balesetek után

Pincési László