Vágólapra másolva!
A WBO-szervezet kiskönnyűsúlyú bokszbajnoka, a brazil Acelono Freitas és a WBA bajnoka, a kubai Joel Casamayor magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban címegyesítő mérkőzésen lép a kötelek közé.

Mindketten veretlenek, Freitasnak harminc győzelme van, ebből 29 K. O. vagy T. K. O., Casamayor huszonhat sikeres meccset könyvelhet el, tizenhat idő előtt befejezett összecsapással. A felek a sajtótájékoztatón szóban már egymásnak estek: "Freitas nem mer a szemembe nézni. Nem is olyan férfi, mint amilyennek gondolja magát" - kezdte Casamayor a becsmérlést, majd így folytatta: "Kubai harcos vagyok, machetével az oldalamon s késsel a számban. Ez lehet életem egyik legkönnyebb meccse. Kész vagyok a csatára, nem félek a brazil erejétől. Nem csak erős vagyok, de okos is. Már amatőrként is a legjobb voltam, profiként is világbajnok vagyok. Kubában most mindenki az én meccsemre figyel. Freitast követően Moralesszel, Barrerával és Mayweatherrel is meg akarok küzdeni. könnyedén hozom a súlyomat."

Acelino "Popo" Freitast sem kellett félteni: "Ha Casamayor a legjobb formájában van is, nem tart öt menetet a találkozó. Nem szeretem, ha valaki a köteleken kívül beszél, én a szorítóban válaszolok. A felkészülésem tökéletesen sikerült. Megnőtt az önbizalmam, jó csapat áll mögöttem, a súlyomat is könnyebben hozom, mint máskor. Én sohasem becsmérlek senkit, mindegyik ellenfelemet tisztelem. Bajnoknak születtem, s mindig is bajnok akarok lenni. A családomért küzdök, mert tudom, hogy megélhetésük tőlem függ. Harcolok Brazíliáért, az egyetlen bajnok vagyok onnan. Otthon olyan ez a csata, mint Amerikában a Superbowl."

Korábban:

Kiskönnyűsúlyú nagylegények

Thury Gábor