Vágólapra másolva!

Visszavonul a világbajnok futónő

Bejelentette visszavonulását az egykori világbajnok futónő, az ausztrál Melinda Gainsford-Taylor, aki az 1995-ös világbajnokságon aranyérmet nyert 200 méteren. A 30 esztendős sprinter krónikus térdfájdalmaira hivatkozva vonul vissza.

"Ha valaki garantálni tudná nekem, hogy tizenkét hónapon keresztül nem lesznek fájdalmaim, akkor visszatérnék" - mondta Gainsford-Taykor. "A térdeim már teljesen tönkrementek." - tette hozzá.

Az atléta az ország egyik legnépszerűbb atlétája volt, aki tizenhárom éven keresztül szerepelt a válogatottban. Legnagyobb sikerét az 1995-ös világbajnokságon érte el, ahol aranyérmet szerzett a 200 méteres síkfutásban.

A három olimpián is szerepelt sprinter 1998 szeptemberében, a Nemzetközösségi Játékokon szenvedett súlyos sérülést, és bár visszatért a sydneyi olimpiára, már nem tudta megközelíteni régi formáját: 200 méteren a hatodik helyen zárt, tagja volt a 4x400-as váltóban ötödik helyet elért csapatnak, míg 100 méteren az elődöntőben utolsó lett a futamában, így nem jutott a legjobb nyolc közé.

Ajánlat:

Dragila és Godina kapja a Jesse Owens-díjat

Pincési László