Vágólapra másolva!
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság befejezése után alig egy nappal máris három tornával folytatódik az idei szezon. A férfiak Milánóban, a hölgyek Tokióban lépnek pályára, mindkét helyen magyar érdekeltség nélkül, míg az ATP Challenge Cup elnevezésű viadalát az indiai Bangalore városában rendezik meg.

A férfiaknál két tornát is rendeztek volna a héten, ám a bogotai verseny elhalasztásával csak a milánói marad, amelyen 381 ezer dollárt osztanak szét. A Milan Indoors elnevezésű viadalt tavaly a svájci Roger Federer nyerte, aki a fináléban a francia Julien Boutter ellen győzött 6:4, 6:7, 6:4-re. A párosoknál a holland Haarhuis, Schalken kettős diadalmaskodott.

Az idei viadal két sztárja a címvédő Federer és a spanyol Juan Carlos Ferrero lesz. Ferrero, aki tavaly az ATP Champions Race ötödik helyén zárt, gyakorlatilag most kezdi az évet: az idei viadalokról ugyanis térdsérülése miatt eddig távolmaradt.

Federer tavalyi sikerével élete első ATP-versenyét nyerte meg és jó formában van, hiszen a 2002-es évet mindjárt egy sydneyi sikerrel kezdte és az Australian Openen is csak öt szettben maradt alul az elődöntős német Tommy Haasszal szemben. A tornán rajtuk kívül indul még nehéztüzér, a wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic, és a brit Greg Rusedski is. Rajtuk kívül Jan-Michael Gambill, Nicolas Escude és az ausztrál bajnokság meglepetés-elődöntőse, Jiri Novak is rajthoz áll.

A férfi párosok Challenge-kupája kedden kezdődik Indiában, ahol Bangalore városa ad otthont az eseménynek. A viadalt tavalyról halasztották el, akkor a terrortámadások miatti félelem hatására döntött így a szövetség (ATP). A tornán nyolc páros küzd majd a győzelemért, illetve a 350 ezer dolláros pénzdíjért. Indul a tavalyi wimbledoni győztes, amerikai Donald Johnson, Jared Palmer kettős és a hazaiak világklasszisai, Mahesh Bhupathi és Leander Paes is.

A hölgyek 1,2 millió dollárért szállnak harcba a tokiói Toray Pan Pacific Openen, ahol a melbourne-i döntős Martina Hingis az elsőszámú kiemelt, őt a jugoszláv Jelena Dokic, az amerikai Monica Seles, a francia Sandrine Testud és az olasz Farina Elia követi a kiemelési ranglistán. A mezőny tagja az orosz Anna Kurnyikova is, ő a spanyol Torrens-Valero ellen kezd. Tavaly Lindsay Davenport győzött, akkor Hingist verte 6:7, 6:4, 6:2-re.