Társoldalunk:

Kokó klubja halasztani szeretné az Eb-címmeccset

A Nemzeti Sport szerint a Kovács István - Michael Brodie Európa-bajnoki címmérkőzés elmarad, mert Kokó menedzsmentje elállt az összecsapástól. A magyar ex-világbajnok szerint nem pontosan ez a helyzet: halasztani szeretné az Universum Box-Promotion a címmeccset, hogy Kokó előtte úgynevezett felhozó mérkőzés(eke)t vívhasson.

Fotó: ORIGO
Nem látja a jövőt
"Természetesen, ahogy értesültem a történtekről, rögtön felhívtam Peter Hahnratsot, az Universum főnökét, hogy többet tudjak meg a hír hátteréről" - reagált Kokó a sportnapilap hírére. "Az Universum nem tekinti ennyire véglegesnek a mérkőzés elmaradását, mint Brodie menedzsmentje, egyszerűen csak arról van szó, hogy szeretnék magukat ahhoz az ütemtervhez tartani, miszerint még legalább két felkészítő mérkőzést bokszoljak a következő címmérkőzésem előtt, és csak ezután engednének címmérkőzésen ringbeszállni. Ráadásul párhuzamosan a felkészítő mérkőzések előkészítésével az Universum egy világbajnoki címmérkőzés összehozásán is dolgozik. Szeretnék, ha mihamarabb a régi, engem megillető helyre kerülnék vissza a boksz világában, azaz valamelyik szervezet világbajnoki trónjára. A Brodie elleni mérkőzés legkomolyabb akadályának az tűnik, hogy nagyon hamar szerette volna a Brodie-menedzsment tető alá hozni, és így nem fért volna bele az időbe a felhozó mérkőzés."

Kovács azt tette még hozzá Peter Hahnrats kommentárjához, hogy ezt az ütemtervet ő tökéletesen elfogadhatónak, sőt szükségesnek is érzi, de szeretné, ha nem telne el ennyi idő két mérkőzése között, azaz a tavasz végére túl lehetne végre a felkészítő mérkőzéseken, és újra címmérkőzéseken bizonyíthatna.

Kokótól azt is megtudtuk, hogy 99%-ig biztos, hogy március 16-án lép legközlebb a kötelek közé, egy olyan gálán, amelyen Erdei "Madár" Zsolt is bokszol.

Korábban: