Vágólapra másolva!
Nem a kiemeltek napja volt a csütörtök, legalább is a teniszéletben. A milánói férfitornán Ferrero, a tokiói női viadalon Coetzer, Malejeva és Dokic esett ki, míg a férfiak páros világbajnokságán a két legnagyobb esélyes is vesztesen hagyta el a pályát.

Fotó: EPA
A hol jugoszlávként, hol ausztrálként versenyző Dokic korán elszállt Tokióban

Több mint két órás szenvedés után jutott a negyeddöntőbe a svájci Roger Federer, aki csupán három szettben tudta legyőzni a fiatal orosz Nyikolaj Davidenkót (6:3, 6:7, 7:5)

Eredmények, Milan Indoors (381 ezer dollár), 2. forduló:
Sanguinetti - Ferrero 6:2, 6:4
Federer - Davidenko 6:3, 6:7, 7:5
El Aynaoui - Galvani 6:4, 6:3
Mirnyij - Tabara 6:1, 6:2
Schalken - Sa 6:3, 6:0
Szargszjan - Kratochvil 6:4, 6:4

Talán maga a továbbjutás ténye nyugtatta meg túlzottan a világ jelenlegi talán két legjobb férfi párosát, mindenesetre az utolsó csoportkörben mind az amerikai Donald Johnson, Jared Palmer, mind az indiai Leander Paes, Mahesh Bhupathi kettős kikapott a bangalore-i páros tenisz világbajnokságon.

Johnsonnék másfél óra alatt a dél-afrikai Leach, Ferreira kettőstől szenvedtek vereséget (6:4, 7:6). "Nagyszerű érzés legyőzni a wimbledoni bajnokot, pláne, hogy az itteni tornán is ők az első kiemeltek" - lelkendezett a torna legidősebb játékosa, a 37 esztendős Leach. Paes és Bhupathi gyengébb napját a cseh Pala, Vizner kettős használta ki (7:6, 7:5). "Elmondhatatlan érzés legyőzni a világ legjobbjait a saját hazájukban" - mondta Pala.

Eredmények, férfiak páros Challenge Kupája, Bangalore, India (350 ezer dollár), 3. forduló:
Touchtel csoport:
Leach, E. Ferreira - Johnson, Palmer 6:4, 7:6
Mike Bryan, Bob Bryan - Vanhoudt, Haggard 6:3, 6:2
Bharti csoport:
Pala, Vizner - Paes, Bhupathi 7:6, 7:5
Knowles, MacPhie - De Jager, Koenig 6:3, 7:6

Egyre inkább úgy tűnik, már a múlté Anna Kurnyikova sérülése. Az orosz szépség a tokiói Pan Pacific Openen két rövidített szettben (7:6, 7:6) búcsúztatta honfitársnőjét, Jelena Gyemnytijevát. "Egész jól teniszeztem ma" - értékelt magabiztosan Kurnyikova. "Először játszottam Jelena ellen, aki rendkívül keményen ütötte meg a labdákat. Nagyon örülök, azt hiszem visszatérésem óta a legjobb meccset játszottam."

Hullottak viszont a kiemeltek is: a jugoszláv Dokic (2. kiemelt), Magdalena Malejeva (6.) és Coetzer (8.) már össze is csomagolhatott.

Eredmények, Pan Pacific Open, Tokió (1,2 millió dollár), 2. forduló:
Kremer - Dokic 7:5, 6:2
Szeles - Callens 6:3, 6:3
Farina Elia - Grande 7:5, 6:4
Tanasugarn - M. Malejeva 6:3, 2:6, 6:2
Stevenson - Coetzer 4:6, 6:0, 7:6
Kurnyikova - Gyementyijeva 7:6, 7:6

Korábban:

Hingis söpör Tokióban

Pincési László