Vágólapra másolva!
Ferjancsik Domonkos a második, Nemcsik Zsolt a harmadik helyen végzett a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvívó Világkupa-versenyen. A győzelmet a tavaly világ- és Európa-bajnok orosz Sztanyiszlav Pozdnyakov szerezte meg, miután a döntőben egy találattal jobbnak bizonyult magyar ellenfelénél.

A negyeddöntőben Nemcsik könnyedén nyert az olimpiai bajnok román Covaliu ellen, Ferjancsik viszont nehezen jutott túl a francia G. Touyán.

A folytatásban két igen erős ellenfél következett, Nemcsik Pozdnyakovval, Ferjancsik a vb-n és Eb-n egyaránt ezüstérmes Pillet-vel találkozott. Az orosz klasszis magabiztosan vívott, a franciának viszont ezúttal meg kellett elégednie a bronzéremmel.

A finálé magas színvonalú összecsapást hozott. Pozdnyakov az első szakaszban nagyon elhúzott, 8-3-ra vezetett, Ferjancsik azonban fokozatosan felzárkózott, és 14-14-nél egyenlített. Az utolsó találatot a döntő pillanatban határozottabb orosz adta.

"Az elején vesztettem el ezt az asszót. Ettől függetlenül elégedett vagyok, mert ebben az időszakban még soha nem vívtam ilyen jól" - értékelte tömören a teljesítményét az ezüstérmes magyar.

Eredmények:
a negyeddöntőben:
Nemcsik Zsolt - Mihai Covaliu (román) 15-6
Sztanyiszlav Pozdnyakov (orosz) - Alexander Weber (német) 15-5
Julien Pillet (francia) - Alin Lupeica (román) 15-10
Ferjencsik Domonkos - Gael Touya (francia) 15-14
az elődöntőben:
Pozdnyakov - Nemcsik 15-10
Ferjancsik - Pillet 15-13
a döntőben:
Pozdnyakov-Ferjancsik 15-14

A végeredmény:
1. Pozdnyakov
2. Ferjancsik
3. Nemcsik és Pillet
5. Covaliu
6. G. Touya
7. Lupeica
8. Weber

A kardhétvége vasárnap a csapatok versenyével folytatódik a gödöllői egyetemi sportcsarnokban. A magyar válogatottban Ferjancsik és Nemcsik mellett Fodor Kende és Lengyel Balázs lép pástra. A program 10 órakor kezdődik, a döntőt 15 órakor rendezik.

Korábban:

Decsi Tamásé a junior vívó-Világkupa