Vágólapra másolva!
Lennox Lewis a BBC-nek kijelentette, semmi esélyt nem lát arra, hogy április 6-án Mike Tyson ellen bokszoljon. A brit hozzátette: ezen a napon az IBF-szervezet kihívója, az amerikai Chris Byrd ellen szívesen a szorítóba lép, hogy megvédje nehézsúlyú világbajnoki címét.

"Az április 6-ai dátum minden valószínűség szerint nem alkalmas a Tyson elleni meccs időpontjául, de ragyogóan megfelel egy másik csatára" - mondta a brit bokszoló. S már az is nyílt titok, hogy a két fél menedzsmentje megkezdte a tárgyalásokat. Lewis ugyanakkor hangsúlyozta: ragaszkodik hozzá, hogy még ebben az esztendőben megmérkőzzön Tysonnal. Szinte biztos benne, hogy összejön a mérkőzés, mert "az egész világ azt akarja, hogy megverjem Tysont." A brit azt is elmondta, az amerikai és az ő menedzsmentje megkezdte a tárgyalásokat egy másik helyszínről, mert az ismert okok miatt Tyson Nevada államban nem bokszolhat.

Tyson menedzserei most azon dolgoznak, hogy az egykori világbajnok Las Vegasban, Dél-Afrikában vagy éppen Manilában mérkőzhessen, magyarán kapjon versenyzői engedélyt. Ha azonban a sorok között olvasunk vagy a szavak mögött kutakodunk, akkor Lewis kijelentése megdöbbentő: a brit ha nem is tett le arról, hogy egyszer Tyson ellen bokszoljon, de bebiztosította magát. Ha nem is a két félnek járó 150 millió dolláros (41 milliárd forint) bruttó tiszteletdíjért, de biztos "alamizsnáért" a kötelek közé lépne Chris Byrd ellen. Egyre inkább valószínűsíthető, Tysonnak nemhogy licencet nem akasztanak a nyakába, de egy rendőri vizsgálat folyományaként könnyen elképzelhető, hogy erőszakért egy pert igen. Ebben az esetben pedig bármi megtörténhet, csak egy nem, hogy Vas Miska április 6-án bokszoljon...