Vágólapra másolva!
"Csapjunk bele!", "Európa vízre száll": ezek az idei, Szegeden rendezendő kajak-kenu Európa-bajnokság jelmondatai. A kontinensviadalt előkészítő szervezőbizottság kedden megtartotta első ülését, ahol a szlogenek és az arculatterv bemutatása mellett szó esett a szegedi kajak-kenu pálya fejlesztéséről is.

A bizottságot Füleky András, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára vezeti, az Ifjúsági és Sportminisztériumot Szántha István képviseli, de a testület tagjai között van az egykori olimpiai bajnok Vaskuti István is, aki a versenyigazgatói posztot tölti be. A minisztérium főtanácsosa az ülésen arról tájékoztatta a szervezőket, hogy a szegedi kajak-kenu pályán 300 millió forintos beruházást hajtanak végre. A cél, hogy létrehozzák a sportág olimpiai centrumát, a versenypályát és a lelátót érintő fejlesztések nagy részét azonban már tavasszal, azaz a július 18. és 21. között zajló Európa-bajnokság előtt elvégzik.

Az már most biztos, nagyszabású versenyre számíthatunk, az Európai Kajak-Kenu Szövetségnek ugyanis negyvenegy tagországa van, amelyek közül biztosan kevesen fogják kihagyni az idei viadalt. A nevezések leadásának határideje még messze van, de a szervezők előreláthatólag 400-420 versenyzővel számolnak.