Vágólapra másolva!
Jose Sulaiman, a WBC-szervezet elnöke nem ellenzi, hogy a nehézsúlyú profi világbajnok Lewis más öklöző ellen lépjen a kötelek közé, mint Tyson. Az egykori világbajnok viszont várhatóan Texas sportbizottságához fordul versenyzési engedélyért.

A WBC-szervezet elnöke arra hivatkozott, hogy egyes hírügynökségek ferdítették el a szavait, ő nem mondta azt, hogy Lewis legközelebb csak Tyson ellen bokszolhat. Ez egy félreértésen alapulhat, nevezetesen, hogy a Rahman-Lewis meccsre vonatkozó szerződésben arra volt utalás, hogy a győztes Mike Tyson ellen állhat ki. Sulaiman kihangsúlyozta, a WBC nincs az ellen, hogy Lewis Chris Byrd vagy bárki más ellen bokszoljon, de amíg érvényes szerződés van Tyson és közte, addig ajánlott Tysont választania, mindaddig persze, amíg valamilyen kívülálló ok ezt meg nem hiúsítja.

Sok minden függ Mike Tyson sorsától. Nevezetesen, ha vádat emelnek ellene, akkor a "valamilyen kívülálló ok" kategóriája kimerül, s amennyiben nem bokszolhat, akkor Lewisnak más után kell néznie, amit a brit már meg is tett, s közölte, ő bizony az IBF-szervezet hivatalos kihívója ellen szívesen szorítóba lép.

A Texas állambeli sporttanács elnöke, Dickie Cole arra bíztatta Mike Tysont, hogy nyújtsa be kérvényét, hogy Texas államban bokszolhasson. Mind a houstoni Astrodome, mind a Fort Worth-i Texas Motor Speedway érdeklődik egy Lewis-Tyson csata iránt, sőt mindkét potenciális helyszín vezetői garantálták, hogy rendelkeznek a megrendezéshez szükséges anyagiakkal. Tyson tanácsadója, Shelly Finkel jelezte, hogy Texas mellett még hét állam érdeklődik a találkozó iránt

Thury Gábor

Korábban: