Vágólapra másolva!
Vitalij Klicsko a tizenegyedik menetben technikai KO-val nyert Vaugh Bean ellen. Az ukrán nehézsúlyú profi ökölvívó ezzel megvédte a Boksz Világszövetség világbajnoki övét és legközelebb Lennox Lewis vagy Mike Tyson ellen bokszolhat.

"Most már biztos, hogy kettőjük közül kerül ki a következő ellenfél" - mondta Klaus-Peter Kohl, az Universum Box Promotion (Kovács István és Erdei Zsolt klubja) menedzsere. "Ha Tysonék megmérkőznek egymással, akkor a győztesnek Vitalij lesz az elsőszámú kihívója."

Klicsko Bean ellen vívta 32. hivatásos összecsapását és megszerezte 31. győzelmét.

"Nagyon nehéz dolgom volt, ellenfelem szívósan, jól védekezett, az első hat menetben alig találtam el. Bíztam benne, hogy a végét nem fogja bírni és a számításom bejött. Bean a kilencedik menettől egyre lassabban mozgott, és ha a mérkőzésvezető nem szünteti be a küzdelmet, akkor nagyon csúnya verésben lett volna része" - nyilatkozta a győztes.

A találkozót a tizenegyedik menetben szakították félbe, amikor az amerikai öklöző már képtelen volt védeni magát. Bean 45 meccséből hármat vesztett el és most szenvedett először kiütéses vereséget.

"Klicsko 22 centivel magasabb és erősebb is nálam. Ezért csak az lehetett a taktikám, hogy megpróbálom kifárasztani és ha egy pillanatra lankad a figyelme, akkor kiütöm. A számításom nem jött be, végig nagyon jól bírta, megérdemelten nyert, bár azt nem értem, hogy miért nem bokszolhattunk tovább, hiszen nem kerültem padlóra" - mondta Bean.