Társoldalunk:

Kokónak visszavágót ígér az Universum

Kovács István klubja választott: nem Európa-bajnoki, hanem vb-címmeccset szervez a magyar pehelysúlyú exvilágbajnoknak. Ezen minden valószínűség szerint ismét Julio Pablo Chacón lesz az ellenfél, ugyanis a hamburgi istálló a Bokszvilágszervezet (World Boxing Organization) nevű szervezettel van a legjobb viszonyban.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Másodszor is összecsaphatnak
Dámosy Zsolt, az aPLUS Sport vezetője kedden hosszas egyeztetést folytatott Peter Hanrathsszal, az Universum Box-Promotion ügyvezető igazgatójával. A megbeszélés után az [origo] kérdésére Kovács István menedzsere azt válaszolta: "Végeredményeképpen megerősíteni szeretném azt, amit eddig is tudtunk. Az Universum gőzerővel dolgozik azon, hogy Kokó számára belátható időn belül, azaz még a nyár előtt összehozzon egy revánsot, azaz a legvalószínűbbnek egy WBO-címmérkőzés tűnik. Ennek helyszínéről, időpontjáról, illetve a tárgyalások állásáról remélhetőleg legkésőbb egy hónap múlva tudunk pontosabb információval szolgálni, pillanatnyilag minden egyéb hír csak találgatás lenne."

A megbeszélések értelmében a címmérkőzésig tartó mintegy 3-4 hónapos fázis első pár hetében Kokó hamburgi edzője, Fritz Sdunek utasításainak megfelelően és Szántó Öcsi bácsi felügyelete alatt, itthon folytatja a felkészülését. A címmeccs végső időpontjától függően 2-3 felvezető mérkőzést tervez az UBP, az elsőt március 16-án Stuttgartban.

"Kokó megnyugvással fogadta a hírt, és újult erővel veti magát pályafutása legutolsó fázisába" - mondta Dámosy.

Korábban:

Fórum:

Hajrá, Kokó!

Könyvajánlat:

12. menet