Vágólapra másolva!
Már 21 ország birkózói jelezték részvételüket az év legrangosabb hazai viadalára, a március 1-3. közötti kötöttfogású Magyar Nagydíjra, amelynek immár sorrendben ötödször Nyíregyháza lesz a házigazdája.

A sportág nagyhatalmai közül jönnek az oroszok, a törökök, a koreaiak, az ukránok és az amerikaiak, igaz, utóbbiak idén az olimpiai s immár világbajnok Rulon Gardner nélkül. Azaz nem kerül sor a tavalyi patraszi vb-döntő visszavágójára Gardner és az Európa-bajnok Deák Bárdos Mihály között. Egy évvel ezelőtt egyébként a Vasas versenyzője legyőzte nagy ellenfelét, s most is kiváló formában van, amit az elmúlt hétvégi isztambuli Vebi Emre-emlékverseny megnyerésével is bizonyított.

Természetesen immár 120 kg-ban, hiszen a nemzetközi szövetség súlycsoport-módosító intézkedései nyomán a megszokott 130 kg-os súlyhatár már a múlté. Mint ahogy a többi is, hiszen az eddigi nyolc helyett a következő hét kategória van érvényben: 55, 60, 66, 74, 84, 96 és 120 kg. Gyakorlatilag a régi 69 kg-os súlycsoport szűnt meg, s arra a kérdésre, hogy az itt vb-második Hirbik Csaba, illetve az eddigi 76 kg-ban vb-ezüstös Berzicza Tamás közül 74 kg-ban ki lesz a válogatott, éppen a Magyar Nagydíj (is) hivatott választ adni.

Fábik Tibor

Korábban:

Deák Bárdos "jó súlyban" van