Vágólapra másolva!
A szerdai sikeres visszatérések után újabb két sztár aratott győzelmet. Az Australian Open-sikere óta először pályára lépő amerikai Jennifer Capriati visszavágott Stevensonnak, az egyetlen teniszezőnek, aki idén le tudta őt győzni. Honfitársa, Andre Agassi még simábban nyert az örmény Szargszjan ellen. A Kurnyikova-tábor is örülhet: az orosz szépség ezúttal a cseh Husarovát verte.

Érdekesen alakultak a második forduló csütörtöki mérkőzései Dubaiban. Abban még semmi meglepő nem volt, hogy a brit Tim Henman két 6:4-es szettben megverte a fehérorosz Max Mirnyijt. "Nagyszerű játék volt, kiváló ellenféllel. Mirnyij hatalmasakat tud adogatni, néha védhetetlenek a fogadásai, de tud 'rendetlenül' is játszani. Frisebb voltam, mint korábban, talán ezzel voltam jobb" - értékelt a brit. A német Rainer Schüttler sikere nagyobb csoda, ő a 6. kiemelt Federert búcsúztatta (6:3, 6:1). És hogy a közönség dühönghessen, arról két spanyol, Calatrava és Ferrero gondoskodott. Előbbi a svéd Johansson elleni meccsét, utóbbi (első kiemeltként!) a marokkói El Aynaoui ellen adta fel sérülés miatt a találkozót.

Dubai Tennis Championships (925 ezer dollár), 2. forduló:
Johansson - Calatrava 6:3, 2:1-nél Calatrava visszalépett
Henman - Mirnyij 6:4, 6:4
El Aynaoui - Ferrero 7:5, 4:6, 2:1-nél Ferrero visszalépett
Schüttler - Federer 6:3, 6:1

A San Joséban rendezett versenyen négy párban is amerikai teniszező győzött, az egyetlen kivételt a világelső ausztrál Lleyton Hewitt jelentette, igaz, ő ázsiai ellenféllel szemben diadalmaskodott (négy meccslabdát hárítva). Todd Martin a brit Greg Rusedskit verte, legközelebb éppen Hewitt ellen bizonyíthat. Andre Agassi idei első komoly tornáján nagyon könnyedén verte az örmény Szargszjant, és a következő körben a dél-afrikai Ferreirával mérkőzik. A harmadik amerikai siker James Blake nevéhez fűződik, aki a hatodikként kiemelt belga Malisse-t ütötte el a továbbjutástól.

Siebel Open, San Jose (400 ezer dollár), 2. forduló:
Martin - Rusedski 6:3, 7:6
Blake - Malisse 6:3, 6:1
Agassi - Szargszjan 6:2, 6:4
Hewitt - Srichaphan 6:7, 6:4, 7:6
Roddick - Sanguinetti 7:6 (7-3), 6:7 (4-7), 6:3

Megszakadt a chilei Nicolas Massu eddigi remek szereplése a Abierto Mexicano Pegaso elnevezésű versenyen. A fiatal teniszező, aki egy hete megnyerte élete első ATP-tornáját, az argentin Juan Ignacio Chelától szenvedett vereséget. Kiesett a svéd Magnus Norman is, akit az argentin Zabaleta leckéztetett meg, de nem élte túl a második kört a spanyol Felix Mantilla sem.

A hölgyeknél nagy meglepetésre a salakspecialista argentin Paola Suarez simán kiejtette a dél-afrikai Coetzert, s ezzel már elődöntős, ahol ellenfele az orosz Jelena Gyementyijeva lesz. A másik ágon is akad orosz, mégpedig a csinos Anna Kurnyikova személyében, aki ezúttal a cseh Husarovát győzte le, s ha az elődöntőben a szlovén Srebotnikon is túllép, akár két orosz is fináléba kerülhet.

Mexican Open, Acapulco (925 ezer dollár), férfiak, 2. forduló:
Montanes - Mantilla 6:4, 6:4
Zabaleta - Norman 7:5, 6:4
Chela - Massu 2:6, 7:6, 6:4
Clavet - Diaz 4:0-nál Diaz visszalépett
Nők, negyeddöntő:
Gyementyijeva - Loit 6:4-nél Loit visszalépett
Suarez - Coetzer 6:3, 6:4
Srebotnik - Torrens-Valero 3:6, 7:6, 6:4
Kurnyikova - Husarova 6:3, 6:4

Jennifer Capriati megnyerte első mérkőzését az arizonai Scottsdale-ben rendezett State Farm Women's Tennis Classic elnevezésű tornán. Az első fordulóban erőnyerő amerikai hölgy a második körben honfitársát, Stevensont győzte le (6:4, 6:4) és a negyeddöntőben az osztrák Barbara Schett ellen lép pályára. "Nagyon kellemes érzés, hogy sikerült revansot vennem" - nyilatkozta elégedetten Capriati, akit idén csupán egy ember, éppen Stevenson tudott legyőzni, még januárban, Sydneyben. A francia Nathalie Dechy is elégedett volt teljesítményével, kiemelve, hogy mindig nagy fegyvertény hazai játékos, jelen esetben az amerikai Shaughnessy ellen győzni (7:5, 6:2). A francia teniszező a következő körben az olasz Francesca Schiavone ellen meccsel.

State Farm Tennis Classic, Scottasdale (585 ezer dollár), 2. forduló:
Capriati - Stevenson 6:4, 6:4
Schett - Pisnik 4:6, 6:3, 7:5
Schiavone - Panova 7:6, 1:6, 6:2
Dechy - Shaughnessy 7:5, 6:2

Pincési László

Korábban:

Fórum: