Társoldalunk:

Kurnyikova búcsúzott Acapulcóban

Pénteken igazi meglepetést a dubai férfi-, valamint az acapulcói női tenisztorna hozott. A férfiaknál a negyeddöntőben búcsúzott a kiemeléseket tekintve két legjobb játékos, Kafelnyikov és Henman, míg a hölgyeknél nem jött össze az orosz döntő, miután a legjobb négy között az első helyen rangsorolt Gyementyijeva mellett az élete első WTA-tornagyőzelmére hajtó Kurnyikova is kiesett.

Kiesett a két legmagasabban rangsorolt, még állva lévő versenyző a dubai 925 ezer dollár összdíjazású tenisztorna negyeddöntőjében. A másodikként rangsorolt orosz Kafelnyikovot a cseh Jiri Novak 51 perc alatt 6:1, 6:1-re szétbombázta. "Ötödik alkalommal találkoztunk egymással és még soha nem győztem le. Megpróbáltam a legjobb játékomat hozni, szerencsére mentálisan is fölékerekedtem" - mondta Novak, akinek elődöntőbeli ellenfele a francia Fabrice Santoro lesz.

Az ötödik kiemelt brit Henmant az újdonsült ausztrál bajnok svéd Thomas Johansson győzte le simán, 6:4, 6:3-ra. "Tim meglepett az elején néhány hihetetlen ütéssel, azt hittem, soha nem hibázik. 0-4 után viszont már nagyon jól játszottam" - értékelt Johansson. Ő a döntőbe jutásért a marokkói el Aynaoui ellen meccsel.

Dubai Tennis Championships (925 ezer dollár)
Negyeddöntők:
Novak - Kafelnyikov 6:1, 6:1
Johansson - Henman 6:4, 6:3
Santoro - Ljubicic 6:4,, 7:6
El Aynaoui - Schüttler 6:7, 6:4, 6:3

Egy, csak egy legény van talpon San Joséban - legalábbis aki nem amerikai. A Siebel Open elnevezésű 400 ezer dolláros versenyen már csupán a világelső ausztrál Lleyton Hewitt tartja a lépést az amerikaiakkal, s Agassi, Roddick, valamint Gambill mellett ő jutott be a torna elődöntőjébe.

Hewitt az amerikai sajtó szerint az utóbbi öt év legsikeresebb adogatójátékát produkálva verte Todd Martint (6:3, 7:5). "Három mérkőzésen vagyok túl, és úgy érzem, egyre jobb vagyok. Ha eljutok a vasárnapi fináléig, elégedett leszek magammal" - mondta Hewitt, aki az elődöntőben a negyedik kiemelt Gambill ellen küzd a fináléért. Gambill egyébként rettentő fáradt lehet, hiszen a másik ausztrált, Arthurst csak három kemény játszmában tudta két vállra fektetni (7:5, 6:7, 7:6). A második helyen kiemelt Andre Agassi a dél-afrikai Wayne Ferreirát verte 6:4, 6:4-re és az elődöntőben fiatal honfitársa, Andy Roddick ellen lép pályára.

Siebel Open, San Jose (400 ezer dollár)
Negyeddöntők:
Hewitt - Martin 6:3, 7:5
Gambill - Arthurs 7:5, 6:7, 7:6
Agassi - Ferreira 6:4, 6:4
Roddick - Blake 6:4, 6:2

Fotó: EPA
Annának most nem sikerült...
Nem hogy nem jött létre az orosz finálé, az elődöntőből egyik keleti lány sem jutott be az Abierto Mexicano Pegaso elnevezésű 925 ezer dolláros verseny döntőjébe. Anna Kurnyikova az utóbbi időben soha nem állt ilyen közel ahhoz, hogy megszerezze élete első tornagyőzelmét, ám hiába nyerte meg az első szettet végül 5:7, 6:3, 6:1-re kikapott a szlovén Katarina Srebotniktól. A másik ágon az első helyen kiemelt Jelena Gyementyijevát az argentin Paola Suarez ütötte el a továbbjutástól. A férfiaknál sikerrel vette a negyeddöntőt a spanyol Moya és Montanes, az argentin Chela, és egyetlen portugál ajkúként a brazil Meligeni.

Mexican Open, Acapulco (925 ezer dollár)
Férfiak, negyeddöntők:
Moya - Vicente 7:6, 3:6, 6:1
Meligeni - Sanchez 6:3, 7:6
Montanes - Zabaleta 6:4, 4:6, 6:3 
Chela - Clavet 6:7, 6:2, 7:6
Nők, elődöntők:
Suarez - Gyementyieva 7:5, 6:3
Srebotnik - Kurnyikova 5:7, 6:3, 6:1

Az arizonai Scottsdale-ben 585 ezer dolláros State Farm Women's Tennis Classic elnevezésű torna negyeddöntőiben mindhárom nagy ász továbbjutott. Igaz, a két amerikai, Jennifer Capriati és Serena Williams beiktatott egy-egy 7:5-ös szoros játszmát saját mérkőzésébe, a svájci Martina Hingis pedig egy szettet 6:0-lal odaajándékozott ellenfelének, az elődöntőbeli szereplést nem fenyegette komoly veszély. Capriati az osztrák Barbara Schett (7:5, 6:3), Serena Williams az ausztrál Nicole Pratt (6:2, 7:5), Martina Hingis pedig a cseh Daja Bedanova ellen nyert (6:4, 0:6, 6:3). Az egyetlen kakukktojás a francia Natalie Dechy, aki nem kiemeltként jutott el a legjobb négy közé, miután legyőzte az olasz Schiavonét (7:6, 6:4).
Az elődöntőben Hingis - Williams és Capriati - Dechy összecsapásokra kerül sor.

State Farm Tennis Classic, Scottasdale (585 ezer dollár)
Negyeddöntők:
Capriati - Schett 7:5, 6:3
Hingis - Bedanova 6:4, 0:6, 6:3
Williams - Pratt 6:2, 7:5
Dechy - Schiavone 7:6, 6:4

Pincési László

Korábban:

Agassi győzelemmel kezdett

Fórum: