Vágólapra másolva!
Az Európai Boksz Unió (EBU) szerint amennyiben Amerikán kívül rendezik a Lennox Lewis-Mike Tyson nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzést, úgy Madrid a legesélyesebb helyszín. Számtalan város neve felmerült már, ha csütörtök estig nem jelölnek ki hivatalosan helyszínt az Egyesült Államokban, megkezdik a tárgyalásokat a szóba jöhető rendezésről.

Az EBU elnöke, Ruben Martinez nem véletlenül látja esélyesnek Madridot: a spanyol főváros legelőkelőbb klubja, a Real Madrid stadionja adhatna otthont az eseménynek. "A mérkőző felek már korábban sem rejtették véka alá, hogy ideális helyszínnek tartják a spanyol fővárost. Ezért úgy gondolom, ha a meccset az Egyesült Államokon kívül rendezik, a spanyoloknak nagy az esélyük" - mondta az elnök.

Az összecsapás helyszínéül már jelentkezett az Egyesült Államokból Kalifornia, Texas, Michigan, Georgia. Washingtonban március 12-én tárgyalnak Tyson engedélyéről. Anglia, Dánia, Hollandia, Dél-Afrika, a Fülöp-szigetek és Libanon mellett Djakarta, s legutóbb Bukarest is bejelentkezett a csata rendezéséért.