Társoldalunk:

Agassi korai búcsúja Indian Wellsben

Idei mérlegét jócskán elrontva, vereséggel kezdte meg szereplését Andre Agassi az Indian Wells-i tornán. A scottsdale-i viadal győztese, és a San Jose-i torna finalistája ezúttal már az első fordulóban búcsúra kényszerült, miután a fiatal svájci Kratochvil 7:6, 7:6-ra legyőzte. Magyar szempontból este kilenc óra tájban lesz érdekes a nap: Sávolt Attila akkor lép pályára a svéd Enqvist ellen.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Így örült a fiatal svájci az értékes skalp megszerzésének
Szédületes évkezdése ellenére Indian Wellsben megkapta az első nagy pofont Andre Agassi. A kaliforniai teniszverseny címvédője, aki sérülés miatt kihagyta az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, idén két tornán indult: San Joséban az ausztrál Hewitt a döntőben győzte le, míg Scottsdale-ben pályafutása ötvenedik ATP-címét nyerte. Mérlege nagyon meggyőző, 9 győzelem, 1 vereség volt. Egészen keddig, amikor az Indian Wells-i verseny első fordulójában 7:6, 7:6-ra kikapott a 22 éves svájci Michel Kratochviltól.

"Azt hiszem, voltak már sokkal jobb meccseim az esztendő során" - értékelt szomorúan Agassi. "A rövidítések során két lehetőségem is adódott, de rengeteget hibáztam, nem találtam a saját ritmusom."

Kratochvil, aki életében először lépett pályára Indian Wellsben a következő körben a "tie-break király" horvát Ljubicicet verő (7:6, 7:5) chilei Marcelo Rios ellen lép pályára. A fiatal svájci úgy nyilatkozott, élete legnagyobb sikereként értékeli az Agassi elleni győzelmet: "Sok bátorság kellett a pontjaimhoz. Azt hiszem azért nyertem, mert kihasználtam a lehetőségeimet. És talán koromnál fogva kicsit frissebb voltam, mint ellenfelem."

Szomorú hír, hogy a 14. helyen kiemelt horvát Goran Ivanisevic kiújuló vállsérülése miatt előbb hétfőn a páros, majd kedden az egyes küzdelmeitől is visszalépett. Ivanisevic, aki 1996-ban elődöntőt játszhatott a viadalon, Los Angelesbe utazott és reméli, az ottani kezelések után a jövő heti, miami Nasdaq-100 Openen már elindulhat.

Ami a mai programot illeti: számunkra a négyes pálya második összecsapása a legérdekesebb. Magyar idő szerint körülbelül este kilenc óra tájban Sávolt Attila a svéd Thomas Enqvisttel mérkőzik majd a továbbjutásért. Ha sikerülne a bravúr, akkor a harmadik fordulóban a Federer (svájci) - Koubek (osztrák) összecsapás győztese lenne a következő ellenfél.

Papíron a két gyengébb negyeddöntővel folytatódott a hölgyek viadala. Elsőként a szlovák Daniela Hantuchova biztosította helyét a legjobb négy között, miután biztosan nyert az amerikai Raymond ellen. "Úgy gondolom, mentálisan sokkal jobb voltam, a mérkőzés fontosabb részein kellően koncentráltam" - mondta a 18 éves teniszező. A másik találkozón az olasz Emmanuelle Gagliardi 6:2, 6:1-re verte az izraeli Smashnovát. A mai negyeddöntőkben a svájci Martina Hingis a dél-afrikai Amanda Coetzer, Monica Seles pedig a spanyol Arantxa Sanchez Vicario ellen lép pályára.

Indian Wells (2,1 millió dollár):
Férfiak, 1. forduló:
Rios - Ljubicic 7:6, 7:5
Kucera - Lapentti 6:2, 6:3
A. Costa - Ulihrach 6:1, 3:6, 6:3
Chela - Mirnyij 4:6, 6:2, 7:5
Novak - Rochus 5:7, 7:5, 6:2
Kratochvil - Agassi 7:6, 7:6
Gonzalez - Mantilla 7:5, 6:2
Santoro - Grosjean 6:3, 4:6, 7:5
Rusedski - Ferrero 6:4, 6:3
Federer - Malisse 6:7, 7:6, 6:3
Haas - D. Sanchez 6:3, 7:5
Kiefer - Dent 7:6, 6:3
T. Martin - Arthurs 6:1, 7:6
Schüttler - Zabaleta 6:2, 6:1
Gambill - Blake 3:6, 6:3, 6:2

Srichaphan - Chang 6:4, 2:6, 6:3
Nők, negyeddöntők:
Gagliardi - Smashnova 6:2, 6:1
Hantuchova - Raymond 6:4, 6:2

Pincési László

Korábban:

Fórum:

Tenisz