Társoldalunk:

Enqvist megállította Sávoltot

Nem sikerült a bravúr Sávolt Attilának az Indian Wells-i tenisztorna második fordulójában. A viadalon - beszámítva a selejtezőket is - még játszmát sem vesztő magyar remekül kezdte a mérkőzést, ám a megnyert első szett után ellenfele, a svéd Enqvist fordított, és végül jobbnak bizonyult a magyar éljátékosnál. A hölgyeknél a svájci Hingis és az amerikai Seles játssza majd az egyik elődöntőt.

Csupán egy szetten keresztül brillírozott Sávolt Attila az Indian Wells-i tenisztorna második fordulójában, aztán végül a papírforma szerint vereséget szenvedett az esélyesebb svéd Thomas Enqvisttől (2:6, 6:4, 6:2).

De nemcsak a magyar teniszező élete volt nehéz, a teljes mezőnyét megkeserítette a sivatagi homokvihar, amely végigsöpört Kalifornián. A mérkőzéseket egy órára fel is kellett függeszteni. A világelső ausztrál Lleyton Hewitt megúszta a homokáradatot, és ha döcögős kezdéssel is, de 4:6, 6:3, 6:0-ra verte a román Pavelt. "A por nagyon bántotta a szememet, akkor nyugodtam, meg, amikor végre a nézőteret megpillanthattam" - nyilatkozta Hewitt, aki a következő körben a cseh Novakot verő amerikai Jan-Michael Gambill ellen lép pályára.

Ha nem is könnyedén, de két 6:4-es játszmában győzött Pete Sampras is, akinek útjába a spanyol Albert Costa akadt. Az első szettben egy adogatás-elnyerés elég volt, s bár a második játszma elején Costa is "breakelt", Sampras megfordította az állást. "A mai mérkőzést jó tesztként fogtam fel. Albert kiválóan teniszezett" - értékelt a 13-szoros Grand Slam-győztes, aki a harmadik körben a francia Fabrice Santoróval mérkőzik majd. Santoro egyébként a német Kiefert győzte le 7:6, 6:1-re.

A hölgyek negyeddöntőiből az amerikai Monica Seles, és a svájci Martina Hingis jutott tovább. Előbbi a spanyol Arantxa Sanchez-Vicariót verte egy nagyon kemény mérkőzésen 6:3, 3:6, 6:3-ra. "Évek óta játszom itt, de ilyen körülményeket még soha nem láttam" - mondta Seles a mérkőzés után. "Hatalmas szél fújt a pályán, telement homokkal a szemem - kifejezetten nehéz volt így teniszezni mindkettőnknek."

Hingis a dél-afrikai Coetzert verte 6:1, 6:2-re, s mint mondta, számára Selesék összecsapása is sok tanulsággal szolgált. "Láttam Monica és Arantxa mérkőzését és sokat tanultam belőle. Például, hogy türelmesnek kell lennem, nem szabad elkapkodnom az ütéseimet, hiszen előbb-utóbb eljön a megfelelő pillanat. A szél nem zavart, mert Svájcban állandóan fúj, úgy tanultam meg teniszezni is."

Az elődöntőben tehát Hingis és Seles játssza az egyik mérkőzést, s a statisztika a svájci hölgy sikerét jósolja. Korábbi 18 mérkőzésükből ugyanis Hingis 14-et nyert, közte két alkalommal idén: a Pan Pacificen és az Australian Openen. A másik elődöntőben a svájci Emmanuelle Gagliardi a 18 éves szlovák Daniela Hantuchova ellen meccsel.

Eredmények, Indian Wells (2,1 millió dollár):
Férfiak, 2. forduló:
Enqvist - Sávolt 2:6, 6:4, 6:2
Kafelnyikov - Vicente 6:3, 7:6
Gaudio - Gonzalez 6:2, 7:5
Hewitt - Pavel 4:6, 6:3, 6:0
Chela - Corretja 6:4, 6:0
Henman - Escude 6:2, 7:6
Gambill - Novak 6:3, 6:2
Kucera - Squillari 6:4, 6:2
Federer - Koubek 6:4, 6:4
Santoro - Kiefer 7:6, 6:1
Sampras - A. Costa 6:4, 6:4
Boutter - Rusedski 6:7, 6:3, 6:4
T. Martin - Haas 6:4, 6:2
Schüttler - Nalbandian 4:6, 6:4, 6:2
Szafin - Srichaphan 7:5, 6:1
Rios - Kratochvil 6:4, 6:2
Nők, negyeddöntők:
Seles - Sanchez-Vicario 6:3, 3:6, 6:3
Hingis - Coetzer 6:1, 6:2

Pincési László

Korábban:

Agassi korai búcsúja Indian Wellsben

Fórum:

Tenisz