Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt tizedik profi ökölvívó-mérkőzésén tecnhikai KO-val verte ellenfelét, az amerikai Anthony Stephenst. Madár ezzel nyolcadik alkalommal fejezte be idő előtt a küzdelmet. A WBO-szervezet nehézsúlyú világbajnoka Vlagyimir Klicsko harmadszor is megvédte címét. A dél-afrikai Botha negyedik címmérkőzésén is elbukott, az ukrán a nyolcadik menetben végzett ellenfelével, technikai KO-val nyert.

A stuttgarti gálán Madár a harmadik párban lépett a kötelek közé, meggyőző volt már az első menetben is, aztán a másodikban egybal-jobb-bal kombinációt követően az amerikai a kötelekre borult, s lecsúszott a padlóra. Felállt, de a mérkőzésvezető kiszámolta. A találkozót egyébként nyolc menetesre tervezték.

Erdein látszott, megérte, hogy kicsit megkínlódott a fogyasztással, mert robbanékony és gyors volt, a súlyához képest erős.

"Megmondom őszintén, az eredményei alapján keményebb ellenfélre számítottam, szerettem volna több időt a szorítóban tölteni" - mondta Erdei Zsolt. Az volt a legfontosabb, hogy ne kapjak ütést, de mire kibontakoztam volna, már vége volt a meccsnek. Erre az évre nyolc találkozót tervez klubom, az Universum, úgy néz ki, hogy legközelebb május 11-én, Schwerinben lépek a kötelek közé."

A stuttgarti bokszgálán Németországban először mutatkozott be nehézsúlyban a kubai születésű Juan Carlos Gomez. Az Universum 28 éves bokszolója, korábbi cirkálósúlyú világbajnok 98 kilóra hízott, ellenfele a 38 esztendős amerikai, Ken Murphy 104 kilót nyomott. Az Universum bokszolója az ötödik menetben KO-val győzött.

Gomez veretlen maradt, 35. győzelmét aratta a nyolc menetesre tervezett találkozón. Az Universum bal kezes bokszolója a negyedik menetben küldte először padlóra ellenfelét, aztán az ötödik menetben még egyszer, majd amikor az amerikai harmadszor is a padlóra került, a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet, a kubai KO-val nyert. Gomez még veretlen, ellenfele 21 győzelme mellett hatodik vereségét gyűjtötte be.

A szombat esti találkozóig 37 győzelemmel és 2 vereséggel álló Vlagyimir Klicsko a WBO-szervezet övéért harmadik címvédő meccsén lépett a kötelek közé az ellen a dél-afrikai Francois Botha ellen, aki eddigi 3 vereségét Moorer, Lewis és Tyson ellen szenvedte el, emellett 44 győzelmet és 1 döntetlent számlált. A WBO-rangsor tizedik helyezettjeként hívta ki a fiatalabb Klicsko-testvért. A 25 éves Klicsko 109,7 kilóval mérlegelt, ellenfele, a 33 esztendős Fehér Bölény 109,5 kg-t nyomott a mérlegen.

Az első menet kiegyenlített küzdelmet hozott, a másodikban Klicsko árnyalattal jobb volt. A harmadik körben Klicsko továbbra is bal kezesekkel operált, Botha többször fogásba menekült, ez érthető is volt, mert a dél-afrikai 12 centivel alacsonyabb az ukránnál. A negyedik három perc talán a leglátványosabb küzdelmet hozta, Klicsko valamivel jobb volt.

Az ötödik menetben Klicsko remekelt, jól ütött ballal, aztán néhány jobb kezes is betalált. A hatodik menetben Botha egyre ritkábban támadott, Klicsko fölénye ekkor már meggyőző volt, s az ukrán ezt egy hatalmas jobbkezessel is nyomatékosította.

A hetedik menetre Botha teljesen lelassult a beszedett ütésektől. A következő menetben Klicsko lenullázta ellenfelét. Egy remek jobb kezessel megrendítette Bothát, aztán a földre küldte. A mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

Thury Gábor

Korábban:

Fórum:

Erdei Zsolt