Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, idén a férfi és a női teniszmezőny nem tud elszakadni egymástól. A múlt heti, Indian Wellsi-i viadal után ugyanis ismét egy helyen, ezúttal Miamiban randevúznak egymással a legjobbak. Az egykori Ericsson Open immáron 2002 Nasdaq-100 Open néven rajtol ma, az eseményen Mandula Petra és Sávolt Attila jóvoltából két magyar is rajthoz áll.

Csupán a szponzor neve változott meg az elmúlt évekhez képest, a mezőny ugyanolyan rangos maradt, mint például tavaly volt. A korábban Ericsson Openként ismert verseny ugyanis Nasdaq-100 Open néven folytatódik és a világ élmezőnye március 18-31-e között a Key Biscayne-i Crandon Parkban lép pályára.

A férfiaknál természetesen indul az immáron 18 mérkőzés óta veretlen ausztrál Lleyton Hewitt, a négyszeres tornagyőztes, mellesleg címvédő amerikai Andre Agassi, de itt lesz honfitársa Pete Sampras, Andy Roddick és Jan-Michel Gambill, az orosz Marat Szafin, a horvát Goran Ivanisevic és a svéd Thomas Johansson is. Még szabadkártyával is olyan sztárok mutathatják meg magukat a floridai közönségnek, mint az egykori tornagyőztes amerikai Michael Chang, a kétszeres Grand Slam-döntős francia Cedric Pioline vagy a fiatal amerikaiak, Mardy Fish és Robbie Ginepri. És ami még nagy dolog: rajthoz áll Sávolt Attila is, aki az utóbbi időben remek formát mutat.

A 3,575 millió dollár összdíjazású tornát tavaly egyébként Agassi nyerte, a fináléban 7:6, 6:1, 6:0-ra győzött Gambill ellen.

A hölgyeknél sem lehet ok a panaszra, hiszen indul a címvédő amerikai Venus Williams, illetve az Australian Open idei győztese, Jennifer Capriati is. Rajtuk kívül még ott lesz az amerikai Serena Williams és Monica Seles, a belga Kim Clijsters és Justine Henin, illetve a spanyol Arantxa Sanchez Vicario és a svájci Martina Hingis is. Az orosz Anna Kurnyikova és a spanyol Conchita Martinez szabadkártyájának köszönhetően vehet részt. Nem úgy, mint Mandula Petra, aki a magyar hölgyek közül egyedül képviselteti magát.

A hölgyek tornája 2,86 millió dollárt ér, tavaly Venus Williams 4:6, 6:1, 7:6-ra verte Capriatit a döntőben.

A múlt heti döntők végeredménye (Indian Wells):
Férfiak:
Hewitt - Henman 6:1, 6:3
Nők:
Hantuchova - Hingis 6:3, 6:4

Pincési László

Korábban: