Vágólapra másolva!
Zalaegerszegen a hét végén először rendeznek felnőtt vívó Világkupa-versenyt, mégpedig férfi tőrben, az előzetes nevezések alapján huszonnégy ország közel százharminc indulójával.

A zalai megyeszékhely a hazai vívósport egyik vidéki központja, s három évre nyerte el az eddig hagyományosan Budapesten lebonyolított magyarországi Vk-verseny (korábban Törley-kupa, OTP Bank-kupa, Ricoh-kupa) rendezését. A városi sportcsarnokban pénteken és szombaton zajló viadal kiemelt jelentőséget kapott Zalaegerszeg sportéletében, a főtámogató maga a város, de mellette még negyvenhárom szponzor is támogatja.

A versenyen rendkívül erős mezőny várható, az előzetes nevezések alapján huszonnégy ország közel százharminc vívója lép pástra. A világranglista első harminckét helyezettje közül huszonhatan jelezték részvételüket, de az még sokatmondóbb adat, hogy a rangsor első tíz helyezettje kivétel nélkül itt lesz. Név szerint: 1. Sanzo (olasz), 2. Bissdorf (német), 3. Attely (francia), 4. Mocek (lengyel), 5. Boidin (francia), 6. Guyart (francia), 7. Schacke (német), 8. Vanni (olasz), 9. Cohy (belga), 10. Krzesinski (lengyel).

A világranglistán legelőkelőbb helyen álló magyar versenyző, Marsi Márk csupán a huszonkilencedik, de a hagyományok alapján bizakodva várhatja a viadalt, ugyanis a hazai Vk-versenyen az elmúlt négy esztendőben két második és egy harmadik helyet szerzett. Szabó Bence szövetségi kapitány Marsi mellett még Juhász Attilától és Juhász Bencétől vár kiemelkedő szereplést a huszonhat hazai induló közül.

A program pénteken 14 órakor a selejtezővel kezdődik a városi sportcsarnokban. Szombaton ugyanott 9 órától kerül sor a hatvannégyes tábla asszóira, a nyolcas döntőt 14 órától rendezik, így a nézők ezután még átérhetnek a városi stadionba, a ZTE-MTK labdarúgó-rangadóra.

Fábik Tibor