Vágólapra másolva!
Alighogy nyilvánosságra került, hogy Michigan állam sportbizottsága hivatalosan is megadta Mike Tyson versenyzési engedélyét, Utah állam is harcba szállt a Lewis-Tyson profi nehézsúlyú bokszmérkőzés rendezéséért.

"Megrendeztük a téli olimpiát, pedig nem mindenki hitt benne, hogy megcsináljuk. Megcsináltuk. Mike Tyson nálunk nem jelentkezett engedélyért. Pedig ha jelentkezik, úgyanúgy bíráljuk el, mint minden más jelentkezőt. Várjuk a jelentkezését, mert nincsen akadálya, hogy jóváhagyjuk" - nyilatkozta Richard Weinsoft, a utahi sportbizottság szóvivője, aki utalt arra is, hogy Utah-ban az elmúlt évben öt-hat bokszcsatát is rendeztek. Az elképzelések szerint június 22-én a Delta Centerben - a Utah Jazz kosárlabdacsapatának az otthonában - kerülhetne sor a találkozóra, bár a dátum a második Barrera-Morales találkozó miatt nem éppen szerencsés, mert a HBO-nak szerződése van a visszavágóra.

A michigani engedély azt jelenti, hogy Washington és Memphis után Detroit is a felsorakozott a lehetséges helyszíneket illetően. Az esélyek szerint a Tennessee állambeli Memphis a befutó, de Washington is képben van. Detroit esélyeit az növelheti, hogy Lewis edzője, Emanuel Stewart igencsak lobbizik, hogy az autók városában legyen a várva várt összecsapás. Végső döntés március végén várható.